СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ








Бойко
Віктор
Якович



Випускник філологічного факультету

Генеральний директор Житомирської обласної державної телерадіокомпанії. Академік Євразійської академії телебачення та радіомовлення, член Спілки журналістів України, заслужений журналіст України
Бойко Віктор Якович

Віктор Бойко закінчив філологічний факультет Житомирського педагогічного інституту імені Івана Франка 1969 року. Отримані тут знання, а головне – високі стандарти моралі і совісті, продемонстровані улюбленими викладачами, серед яких С.П. Пінчук, Л.М. Венгеров, О.О. Бойко, Н.А. Титаренко, М.В. Никончук, М.М. Богдан, І.Ф. Осляк, Л.Т. Пивоварський, стали основою його життєвої і професійної діяльності і, зрештою, забезпечили подальший успіх. Після закінчення вузу Віктор Бойко працював учителем української мови та літератури Строківської середньої школи Попільнянського району, а згодом її директором. Однак ще зі студентських років його вабила журналістика. Перший досвід у цій галузі здобув на посаді заступника редактора Попільнянської районної газети «Перемога». Творчий підхід до виконуваних обов’язків забезпечив йому підвищення і за якийсь час він очолив газету. Тривалий період Віктор Якович вів громадську роботу: був секретарем та другим секретарем Черняхівського райкому партії; першим заступником завідувача ідеологічним відділом Житомирського обкому Компартії України; головою комітету з телебачення та радіомовлення. Крім того, Віктор Бойко – депутат обласної ради (трьох скликань), голова обласного відділення Української Ради Миру; член ради генеральних директорів Держкомтелерадіо України. Його вагомий внесок у суспільне життя поцінований орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, почесною грамотою Верховної Ради України, почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Попри напружену роботу державного і громадського діяча, найважливішою справою свого життя Віктор Якович вважає журналістику: відтоді, як очолив Житомирську обласну державну телерадіокомпанію, він віддає їй усі сили та невичерпну енергію. Під його керівництвом Житомирська ОДТРК стала важливою ланкою в інформаційному просторі України, охоплюючи своїми передачами майже один мільйон глядачів і слухачів усіх соціальних та вікових категорій. Багатовекторна тематична політика охоплює понад 30 різнопланових телевізійних і 40 радіопрограм, серед яких ключову роль відведено інформаційним випускам, оперативному висвітленню актуальних громадсько-політичних, соціально-економічних, духовних та інших аспектів життя Житомирщини. Улюбленими передачами глядачів стали «Новини Житомирщини», «Акценти тижня», «Соціальні пріоритети», «Червона калина» та інші. Найкращі телевізійні і радіопрограми житомирян здобули понад 50 перемог і призових місць на престижних міжнародних і всеукраїнських телерадіофестивалях і конкурсах. Активну участь обласна ТРК бере і в загальнодержавному телепроекті «Час країни», створивши для цього окрему редакцію. Віктор Бойко завжди наголошує, що необхідний життєвий і професійний старт він отримав у Житомирському педагогічному інституті, тому він усіляко сприяє рідному вузові. Зокрема, він гаряче підтримав ідею ректора університету П.Ю. Сауха про підготовку на базі навчального закладу фахівців ЗМІ. За методичної та матеріальної підтримки телерадіокомпанії відбулося становлення кафедри журналістики, очолюваної ініціативним керівником А.С. Близнюком. На базі кафедри створено матеріально-технічну базу, що дозволяє готувати журналістів для газет, радіо та телебачення. 2009 року університет одержав від телерадіокомпанії телевізійну студію, що значно поліпшило умови для підготовки майбутніх журналістів. За останніх кілька років університет виховав та підготував десятки спеціалістів, частина яких успішно працює на обласному телебаченні та радіо.