СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Заморський Олег Володимирович

Заморський

Олег Володимирович

Керівник юридичного департаменту ПАТ «ПУМБ»

Банківське та фінансове право – ключова галузь діяльності юриста Олега Заморського. У 1997 р. Олег Володимирович розпочав професійне становлення, за роки роботи значно розширивши спеціалізацію. На сьогодні правознавець має значний досвід у сфері корпоративного управління, банківського регулювання, організаційних змін, підвищення ефективності праці, іноземних інвестицій, валютного регулювання та контролю, контрактного та трудового права, кредитних правовідносин, забезпечення виконання зобов’язань, а також процесу стягнення проблемної заборгованості. Народився 17 вересня 1970 р. у м. Деражня Хмельницької області. Блискучу юридичну освіту здобув на факультеті міжнародного публічного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який з відзнакою закінчив у 1996 р. На міжнародному рівні закріпив знання в Institute of Business Relations (м. Берлін, Німеччина), отримавши у 2013 р. другий диплом з відзнакою вже як магістр ділового адміністрування. З 1997 р. працював юрисконсультом акціонерного товариства із 100% іноземною інвестицією Credit Lyonnais Ukraine. Згодом, з 1998 по 2006 рр., – у закритому акціонерному товаристві Raiffeisenbank Ukraine, де пройшов кар’єрне зростання від юрисконсульта банку до керівника юридичного управління. Упродовж 2006–2012 рр. керував юридичним управлінням у публічному акціонерному товаристві «ОТП Банк», у 2010 р. отримав звання «Директор». Пізніше обіймав керівні посади у компаніях групи «ОТП Банк» в Україні. З 2012 р. О.В. Заморський – керівник Юридичного департаменту ПАТ «ПУМБ». Станом на лютий 2014 р. Юридичний департамент ПАТ «ПУМБ» складається з 67 юристів та спеціалістів правового напряму.

Департамент здійснює юридичну підтримку банку за такими напрямами: юридичне забезпечення обслуговування корпоративних та приватних клієнтів, юридичне забезпечення господарської та операційної діяльності банку, функція комплаєнс, корпоративний секретаріат та секретаріат правління банку. За результатами незалежного рейтингу найкращих юридичних департаментів газети «Юридична практика» (жовтень 2013), Юридичний департамент ПАТ «ПУМБ» посів перше місце серед банків та четверте місце у загальному рейтингу найкращих юридичних департаментів підприємств України. Така відзнака має особливе значення для Олега Володимировича як для керівника, адже засвідчує результативність роботи довіреного йому колективу. Основну роботу О.В. Заморський продуктивно поєднує з громадською діяльністю – є третейським суддею постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків, а також членом Комітету з питань захисту прав кредиторів Незалежної асоціації банків України.

Джерело підтримки та наснаги Олега Володимировича – родина, з дружиною Тетяною виховують сина Андрія. Ставлення О.В. Заморського до обраної справи влучно характеризує вислів: «Lex semper intendit quod convenit rationi – закон завжди має на увазі те, що відповідає розуму».