СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Коваленко Анатолій Андрійович

Коваленко

Анатолій Андрійович

депутат Київської міської ради, президент Громадського фонду Святого Андрія Первозванного, доктор політичних наук, кандидат юридичних наук, професор, академік Української академії політичних наук

За значний особистий внесок у будівництво Київського метрополітену, введення в дію станції метро «Печерська» присвоєно почесне звання «Заслужений будівельник України» (1997). Народився у травні 1955 р. у с. Стара Гута Середино-Будського району Сумської області в сім’ї службовця. Вищу освіту здобув у Київському інженерно-будівельному інституті, який з відзнакою закінчив у 1977 р. Одразу ж розпочав трудове становлення. До 1986 р., щабель за щаблем, рухався кар’єрними сходами від посади інженера, виконроба, начальника відділу до головного інженера будівельного управління тресту «Київспецбуд» Головкиївміськбуду. Незбагненну радість Анатолію Андрійовичу приносила поява кожної новобудови, у створенні якої він брав безпосередню участь. У грудні 1986 року перейшов на роботу до органів виконавчої влади Печерського району, де пройшов шлях від заступника голови райвиконкому до голови районної ради та районної державної адміністрації.

З травня 1993 по травень 2006 рр. Анатолій Андрійович очолював виконавчу гілку влади на Печерську. Тричі був обраний головою Печерської районної ради (ІІ, ІІІ та ІV скликань). Роботу поєднував із науковою діяльністю: досліджував питання розвитку місцевого самоврядування та виконавчої влади в Україні. У 1997 р. захистив дисертацію на здобуття вченого ступеня кандидата юридичних наук, у 2003 р. – доктора політичних наук. У 1995 р. був обраний депутатом Верховної Ради України XIII скликання, у 2006 р. – депутатом Київської міської ради V скликання, працював головою Постійної комісії Київради з питань екологічної політики. У 2008 р. обраний депутатом Київської міської ради VІ скликання, перебуває на посаді заступника голови Постійної комісії Київради з питань культури та туризму. Анатолій Андрійович – президент Громадського фонду святого Андрія Первозванного, метою якого є примноження духовної спадщини України. Також входить до складу президії Асоціації місцевих і регіональних влад України, є членом Ради Сумського земляцтва у Києві. За вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток столиці України – міста Києва, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ, ІІ та І ступенів, орденом Данила Галицького. За розвиток місцевого самоврядування відзначено Почесною грамотою Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. Одружений. Має двох синів, онуку.