СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Серкутан Сергій Миколайович

Серкутан

Сергій Миколайович

Голова оргкомітету Міжнародного Фестивалю Юних Меценатів, засновник медіа-проекту InterCapitaL , консультант-аналітик, автор методу «МАЙСТЕР ПСИХОЛОГІЧНОГО БУШИДО»

За три останні роки проведені широкомасштабні проекти: «Українські дні гуманного дитинства», «Найбільший соціальний малюнок «Сім’я в кадрі», Міжнародний конкурс дитячої творчості «Справжні емоції». Фонд «Ліга меценатів гуманного дитинства», яким ось уже 7 років керують Олена та Сергій, організатор трьох соціальних міжнародних фестивалів юних меценатів. Вони успішно проведені спільно з Національним заповідником «Софія Київська» під патронатом Президента України, профільних міністерств та КМДА як складова Національної програми виховання дітей та молоді, з метою привернення уваги громадськості до допомоги дітям зі складною долею, об’єднавши молодь – юних меценатів світу, виховуючи шляхетність у душі та «меценатство в крові».

Почесні гості проектів: стронгмен, найсильніша людина світу Василь Вірастюк, народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко, олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби 2000 р. В’ячеслав Олійник, інші відомі особистості. До 1000-річчя Софії Київської юні меценати подарували клумбу з живих квітів. «Юний меценат» – сімейна інновація та торгова марка від FKS, подарунок дітям та молоді всього світу, приклад шляхетності. Перший юний меценат – Георгій Кайдан, найменший – чотирирічний Сергійко, найстарший – відомий культурний діяч, прапраправнук видатного українця Т. Шевченка, художник Микола Лихошва. Повітряний змій, зроблений у Китаї на Міжнародному повітряному фестивалі 2011 р., названий на честь родини KAYDAN – SERKUTAN, знаходиться в одному з музеїв цієї країни. Витоки благодійних справ Олени Миколаївни – у її життєвій позиції: «Небайдужість до людської долі допомагає зрозуміти глибину проблеми і ефективно вирішувати складні ситуації». Сергій Миколайович успіх обраної справи вбачає у досвіді, зокрема в роботі з неповнолітніми правопорушниками, яка допомагає краще зрозуміти їхні душевні переживання. Георгій Кайдан, син Олени Миколаївни та Сергія Миколайовича, також долучився до шляхетної справи батьків: співзасновник ТМ «Юний меценат», перший юний меценат України. Наразі Георгій здобуває вищу освіту на історичному факультеті. Подальші плани соціальних ініціатив сім’ї Кайдан-Серкутан – об’єднання мудрих партнерів та бізнесу заради створення сучасної галереї – Міжнародного центру юних меценатів та подальшого розвитку руху юних меценатів у всьому світі.