СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Кайдан Олена Миколаївна

Кайдан

Олена Миколаївна

Засновник міжнародного руху Юних Меценатів, президент Фонду «Ліга меценатів гуманного дитинства», засновник методу психології емоцій «ФЛЬОР-РЕЛАКС», автор благодійного балу ANIMAL FASHION BALL

Подружжя благодійників-засновників сімейного бренду FKS, родина Кайдан-Серкутан багато років своєї меценатської діяльності присвятила допомозі талановитим дітям та гіперактивним підліткам, використовуючи міжнародний досвід арт-терапії та авторські напрацювання – методи «Фльор-релакс» та «Майстер психологічного бушидо». Доля звела два добрих серця, сповнених любов’ю, з тими, хто так потребує піклування, – підростаючим поколінням. Олена Миколаївна народилася 20 грудня 1965 р. в Києві у сім’ї Галини та Миколи, де завжди цінувалась допомога ближньому. З дитинства відвідувала Національну оперу, адже батько створював пачки для балерин театру та костюми для оперних виконавців, а сам Юрій Гуляєв був найулюбленішим замовником у тата. Родина дала змогу зрозуміти сенс життя, заклала перші паростки майбутнього покликання. Сергій Миколайович народився 11 серпня 1964 р. в Маріуполі. З великою шаною згадує батька Миколу, який був талановитою людиною, з повагою ставився до людей, завжди приходив на допомогу. Його поважали за чесність та принциповість. Мати Валентина віддала 50 років навчанню дітей у школі. Взагалі, родини Кайдан і Серкутан – поєднання грецького, українського, російського, білоруського, польського та французького родів.

Подружжя Кайдан-Серкутан розпочало втілення першого в світі інноваційного методу з психології емоцій та арт-терапії – «Фльор-релакс», своєрідного «лікування мистецтвом», у 1994 році. Були закладені основи методу, який нині є новітньою авторською програмою емоційно-психологічної реабілітації, відзначений як найпрогресивніший у професійному арт-терапевтичному середовищі. Виділено пріоритетні напрями: екологічно чистий пісок, натуральний камінь, квіти. Авторські тренінги сприяли підвищенню уваги, розвитку координації, просторового мислення, здатності швидко обмірковувати, обґрунтовувати дії. Додавши до напрацювань модель сім’ї, професійну роботу родини, у 2004 р. вдалося удосконалити та офіційно зареєструвати інновацію. Перших результатів досягнуто у Київській психоневрологічній лікарні під час роботи з маленькими Тетянкою та Вадимом. Діти з невиліковними хворобами (епілепсія та аутизм) із задоволенням працювали з родиною, а досвідчені медики спостерігали за результатами. Відгуки висококваліфікованих незалежних експертів підтвердили інноваційність у дитячій психології від подружжя Кайдан-Серкутан на конференції до 200-річчя Київської лікарні № 1 ім. Павлова. Олена Миколаївна та Сергій Миколайович – дипломанти Книги рекордів України 2010–2011 рр., сучасні фахівці прогресивних європейських методів «Фльор-релакс» та «Майстер психологічного бушидо», засновники Руху юних меценатів – сучасної альтернативи піонерії та скаутів.