СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Хохлов Геннадій Грацианович

Хохлов

Геннадій Грацианович

ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ У СПРАВАХ СІМ’Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ — НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ У СПРАВАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ, професор кафедри зимових видів спорту, велоспорту та туризму Харківської державної академії фізичної культури

Кандидат наук з фізичного виховання та спорту Заслужений працівник фізичної культури і спорту України

Народився 9 березня 1959 року в м. Харкові. У 1976 році став студентом фізичного факультету Харківського державного університету ім. М. Горького, а 1981 року отримав диплом викладача фізики. Спеціальність викладача фізичної культури здобув у 1985–1989 роках у Харківському державному інституті фізичної культури. Геннадій Грацианович з 1986 року працює в Харківській державній академії фізичної культури викладачем, старшим викладачем, завіду-вачем кафедри, від 1996 по 2010 роки — проректор зі спортивної роботи. Нині працює в Головному управлінні з питань сім’ї, молоді і спорту Харківської обласної державної адміністрації на посаді заступника начальника головного управління — начальника управління з питань фізичної культури і спорту, професор кафедри зимових видів спорту, велоспорту та туризму Харківської державної академії фізичної культури (ХДАФК).

Г.Г. Хохлов відповідав за виступ студентів ХДАФК у складі студентської збірної команди України на Всесвітніх зимових Універсіадах 1999 року в Словаччині, у Польщі (2001), в Італії (2003), в Австрії (2005) та в Італії (2007). У змаганнях XXIV Всесвітньої літньої Універсіади в Бангкоці (Таїланд) студенти академії завоювали 2 золоті, 2 срібні та 5 бронзових медалей, у змаганнях XXIV Всесвітньої зимової Універсіади в Харбіні (Китай) — 1 срібну та 1 бронзову медаль. У змаганнях XXV Всесвітньої літньої Універсіади 2009 року в Белграді (Сербія) – 1 золота, 2 срібні та 1 бронзова медаль. У змаганнях XXV Всесвітньої зимової Універсіади 2011 року в Ерзурумі (Туреччина) завоювали 1 срібну та 2 бронзові медалі. Завдяки вмілому керівництву, організаторсь­ким здібностям Г.Г. Хохлова команда ХДАФК у 2003, 2005 та 2007 роках впевнено посіла І місце у змаганнях VI, VII, VIII літніх Універсіадах серед усіх ВНЗ України. Під його керівництвом спортсмени академії успішно виступили у змаганнях І зимової Всеукраїнської Універсіади 2006 року, де посіли І місце. Також професор Хохлов значно сприяв поліпшенню стану фізкультурно-оздоровчої, спортивно-масової та навчальної роботи серед студентів академії. Це підтвердила перемога ХДАФК у Всеукраїнському огляді-конкурсі на кращий стан фізичного виховання та спорту серед ВНЗ України у 2006, 2007 та 2008 роках. Автор понад 30 наукових праць, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доктор філософії. Нагороджений почесними грамотами МОН України (2005, 2008), Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2003), відзнакою МОН України «Петро Могила» (2009). Віце-президент федерації лижного спорту Харківської області, член технічного комітету з гірськолижного спорту та сноубордингу Федерації лижного спорту України, член виконкому Спортивної студентської спілки України. Г.Г. Хохлов — суддя національної категорії з лижних перегонів. За його активної участі в м. Харкові з 2007 року проводяться змагання етапів Кубку Європи з лижних перегонів та Кубку України зі сноубордингу. Засновник спортивно-оздоровчого гірськолижного комплексу «Ектрім-стиль» та ініціатор створення в м. Харкові східноукраїнського центру олімпійської підготовки з зимових видів спорту. З дружиною, Хохловою Світланою Анатоліївною, виховали сина Сергія та доньку Олександру.