СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Гончаров Володимир Валерійович

Гончаров

Володимир Валерійович

Перший заступник начальника Головного управління – начальник слідчого управління ГУМВС Україн и в Донецькій області, полковник міліції

Життєве кредо Володимира Валерійовича Гончарова: «Людина понад усе». Саме тому він обрав юридичний фах, а згодом і професію, пов’язану із захистом прав і свобод, законних інтересів громадян, забезпеченням їх особистої безпеки. Народився 26 квітня 1970 р. у м. Нова Одеса Миколаївської області. Вищу освіту здобував у Національній юридичній академії України ім. Я. Мудрого. Правозахисна діяльність В.В. Гончарова пов’язана з Донецькою областю, сфера спеціалізації – кримінально-правова. Так, трудовий шлях він розпочав у 1995 р. слідчим слідчого відділення Київського РВ Донецького МУ УМВС України в Донецькій області. З 1997 до 2000 рр. обіймав посаду помічника прокурора прокуратури м. Донецька, після чого у період 2000–2002 рр. був призначений прокурором відділу управління нагляду прокуратури Донецької області. Молодий спеціаліст зарекомендував себе успішним керівником та умілим організатором, а ці якості, як відомо, високо цінуються у правоохоронній діяльності. Подальше становлення Володимира Валерійовича відбувалося на керівних посадах: у 2002–2005 рр. – заступник начальника відділу – начальник слідчого відділу Київського РВ Донецького МУ УМВС України в Донецькій област із 2005 до 2012 рр. обіймав посаду заступника начальника управління – начальника слідчого відділу Донецького міськуправління ГУМВС України в Донецькій області.

Робота на кожній із посад для В.В. Гончарова була окремим життєвим етапом, який збагачував його знаннями і досвідом як фахівця своєї справи та утверджував переконання щодо правильності обраного шляху. З 2012 р. Володимир Валерійович є першим заступником начальника Головного управління – начальником слідчого управління ГУМВС України в Донецькій області. У межах його діяльності та компетенції – запобігання, виявлення правопорушень та їх припинення; участь у розкритті кримінальних правопорушень та розшуку осіб, які їх вчинили, у порядку, передбаченому кримінальним процесуальним законодавством; захист власності від злочинних та кримінально-протиправних посягань; участь у наданні соціальної та правової допомоги громадянам; організація і здійснення досудового розслідування по кримінальним провадженням про злочини відповідно до чинного законодавства України; визначення основних напрямків удосконалення слідчої роботи, запровадження в практику досягнень науки і техніки, позитивного досвіду, прогресивних форм і методів організації досудового розслідування. Під його керівництвом працює висококваліфікована команда, злагоджена робота якої сприяє ефективній боротьбі зі злочинністю. За вагомі досягнення у зміцненні законності і правопорядку В.В. Гончаров нагороджений відзнакою МВС України «За відзнаку в службі» І ступеня, нагороджений медалями «За сумлінну службу» ІІІ, ІІ та І ступенів. Рішучий і впевнений у результаті, Володимир Валерійович має стійкий авторитет у колективі. Надійним тилом для нього є родина, в якій панують спокій і затишок.