СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Горпенюк Анатолій Васильович

Горпенюк

Анатолій Васильович

Заступник прокурора Луганської області, доктор філософії у галузі права, професор права, член-кореспондент міжнародної кадрової академії, державний радник юстиції 3 класу

Анатолій Васильович Горпенюк – авторитетний працівник правоохоронних органів України, досвідчений юрист, умілий керівник. На сьогодні він спрямовує зусилля на злагоджену роботу органів прокуратури Луганської області з метою зміцнення соціальної стабільності та розбудови правової держави. Народився 4 вересня 1951 р. у с. Перешори Ананьївського району Одеської області. Трудову діяльність розпочав на заводі імені 25-річчя Жовтня у м. Первомайськ Миколаївської області, де працював підсобним робітником та свердлярем. Військову службу проходив у прикордонних військах Середньоазійського прикордонного округу у 1969–1972 рр. Вищу юридичну освіту здобував у стінах Одеського державного (нині – національного) університету імені І.І. Мечникова. На службі у правоохоронних органах – із 1977 р. Перший рік працював стажистом на посаді слідчого, згодом – слідчим прокуратури Бериславського району Херсонської області. З липня 1978 р. був призначений старшим слідчим прокуратури Херсонської області, а в 1980 р. – прокурором слідчого відділу прокуратури Херсонської області, заступником начальника цього відділу. Твердість характеру, рішучість у діях, винятково відповідальне ставлення до обов’язків – якості, які допомогли Анатолію Васильовичу здобути заслужений авторитет серед колег і продовжити роботу за покликанням.

Так, у 1985 р. А.В. Горпенюк обійняв посаду начальника слідчої частини – заступника начальника слідчого управління прокуратури Херсонської області. З квітня 1987 до січня 1992 рр. – старший помічник прокурора області, після чого очолював відділ роботи з кадрами прокуратури Херсонської області. У 1998–1999 рр. – заступник прокурора Херсонської області – начальник управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство. Розслідуванню тяжких злочинів у цей період сприяв набутий досвід слідчої роботи та налагоджена співпраця в колективі. У серпні 1999 р. А.В. Горпенюка призначено прокурором Суворовського району м. Херсон, а в 2001 р. – заступником прокурора Луганської області. За значний особистий внесок у розбудову правової держави, зміцнення законності, захист конституційних прав і свобод громадян, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Анатолія Васильовича нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ та ІІ ступенів. За тривалу бездоганну роботу в органах прокуратури – нагрудними знаками «Почесний працівник прокуратури України», «Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури» І ступеня. Коли щоденна робота пов’язана з емоційним напруженням, особливо гостро відчувається необхідність підтримки рідних. Багатьма своїми успіхами А.В. Горпенюк завдячує матері Тамарі Пантеліївні та коханій дружині Людмилі Михайлівні. Для доньок Олени та Ірини є прикладом для наслідування, а для онуків Іллі, Дар’ї та Артема – найкращим дідусем.