СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Матьора Микола Iванович



Матьора
Микола Iванович


Голова ТОВ "Юридична фірма "ФЕМІДА" Заступник голови Союзу юристів України, голова Київської обласної організації Союзу юристів України

Микола Матьора народився 5 серпня 1957 року в м. Кагарлик Київської області. Маючи сімнадцять років, почав працювати слюсарем Кагарлицького елеватора. Через рік був прикликаний до армії. Відслуживши, вступив до Харківського юридичного інституту на факультет правознавства, який закінчив у 1982 році.
Відтоді Микола Іванович працював стажером, слідчим, помічником прокурора Києво­Святошин-ського району Київської області. У 1985 році став інструктором райкому партії, а за два роки - парткому київських обласних організацій і установ. З 1989 року Микола Матьора - молодший науковий співробітник Інституту держави і права АН України. Через три роки плідної праці він очолив Фонд юристів України.
Наприкінці 80­х - початку 90­х був правовим консультантом Асоціації "Зелений світ", радником голови Союзу кооператорів України. У 1992­му розпорядженням Кабінету Міністрів України його призначено відповідальним

секретарем організацій-ної комісії Установчого з'їзду Світового конгресу українських юристів.
Микола Матьора - голова обласної організації Спілки юристів України (з 1999), позаштатний радник першого заступника Секретаря національної безпеки і оборони України, член координаційної Ради з корпоративної безпеки при Українському союзі промисловців і підприємців.
Микола Іванович брав участь у створенні і діяльності різних всеукраїнських громадських організацій - Світовий конгрес українських юристів, Фонд реабілітації засуджених громадян України, Міжнародний трудовий фонд (захист громадян України, що працюють за кордоном), громадській колегії при Державній митній службі України. Також брав участь у розробці правових механізмів концепції Національної безпеки України, проектів законів України. Має близько 20 наукових публікацій.
Він представляв інтереси органів влади та місцевого самоврядування (за дорученням) в судах різних інстанції по всій Україні, захищаючи їхні земельні та майнові права.
З 2004 року і до сьогодні Микола Іванович керує ТОВ "Юридична фірма "Феміда", яку було засновано Союзом юристів України та провідними юристами для надання консалтингових та юридичних послуг на території України та за її межами. "Феміда" - правонаступник ТОВ "Фонд юристів України", який було створено у перші роки незалежності, під час переходу до суспільно­ринкових відносин, він став одним з перших провідних юридичних компаній у державі.
Попри таку консервативну професію, пише власні пісні, які виконують народні і заслужені артисти України: "Мамині яблука", "Доле моя чумацька", "Галицьке танго", "Кагарлицький вальс", "Жінка­осінь". Життєве кредо Миколи Матьори: "Любов - це сенс нашого життя".