СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Бейко Михайло Андрійович



Бейко
Михайло Андрійович


Голова Калуського мІськрайонного суду

Михайло Андрійович Бейко народився 22 січня 1949 року в с. Голинь Калуського району Івано-Франківської області в сім'ї робітників. За прикладом батька після закінчення середньої школи вирішив опанувати робітничу спеціальність і з 1967 до 1969 року працював слюсарем-монтажником "СУ-53" тресту "Центростальконструкція".
1969 року вступив на юридичний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка, який закінчив 1974 року. Роки, проведені в університеті, завжди згадує з приємністю та ностальгією, зокрема, незабутніми для нього є лекції професорів С.М. Гофмана, В.В. Луця, В.С. Сокужка, Л.С. Кульчицького, П.М. Рабіновича, Н.І. Тітової,
Б.Й. Тищака, доцентів Г.М. Рябошапко, В.С. Стиценка, Ю.М. Мушака, В.І. Калиновича, А.М. Свицької, К.І. Федонюка, В.І. Вісіцина та М.І. Цигилика, які значною мірою вплинули на його професійне становлення.
Після закінчення вузу Михайла Бейка направили працювати до юридичної консультації м. Калуша Івано-Франківської обласної колегії адвокатів, де він пропрацював до 1981 року.
У 1982 році Михайло Андрійович Бейко об

раний суддею Долинського районного суду Івано-Франківської області. Через п'ять років його обрано суддею Калуського міського суду та призначено головою цього суду. На цій посаді він пропрацював до 2004 року.
У 2000 році постановою Верховної ради України від 1 червня Михайла Бейка обрано суддею безстроково, а 2004 року Указом Президента України його призначено головою Калуського міськрайонного суду, де він працює й дотепер.
У своїй роботі першочергового значення для належного виконання своїх обов'язків Михайло Андрійович надає забезпеченню незалежності судових органів, об'єктивності суддів, їх чесності й непідкупності та рівного ставлення до всіх сторін судового засідання. Щоденною професійною діяльністю Михайло Бейко утверджує високі стандарти поведінки судді, що сприяє укріпленню суспільної довіри до судової системи держави.
За багаторічну сумлінну працю Михайло Андрі-йович Бейко нагороджений грамотою Верховної Ради України та грамотою міністра юстиції.
Дружина Михайла Андрійовича - Оксана Гнатівна працює начальником лабораторії ТОВ "Карпат-нафтохім", а син Андрій продовжує батькову справу, працює суддею Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області.