СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Бесчастний Віктор Миколайович



Бесчастний
Віктор Миколайович


НаЧальник Донецького юридичного Інституту Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.о. Дідоренка полковник міліції кандидат наук з державного управління, доцент Заслужений юрист УкраЇни

Народився 9 листопада 1959 р. в с. Сєдове Новоазовського р-ну Донецької обл. Після закінчення Донецької спеціальної середньої школи міліції (сьогодні - Донецький юридичний інститут) працював на різних посадах в ОВС Донецької області - від оперуповноваженого до заступника начальника Управління МВС України в Донецькій обл. У 1989 р. закінчив Харківський юридичний інститут, а після закінчення у 2004 р. Донецького державного університету управління отримав ступінь магістра і захистив дисертаційне дослідження на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління (2005 р.). Маючи потужний практичний досвід, очолив рідний навчальний заклад: з вересня 2003 р. Віктор Миколайович - ректор Донецького юридичного інституту.
Численні державні відзнаки та нагороди, серед яких є і міжнародні, засвідчують його високий професі-оналізм, відданість справі, бездоганну репутацію і справжній патріотизм.
Є автором понад 100 наукових праць, цікавиться історією рідного краю (за його активної участі побачив світ цілий ряд науково-популярних видань з історії Приазов'я), захоплюється поезією і підтримує інтерес до художнього слова у співробітників, курсантів і студентів Інституту (в ДЮІ започатковано серію видань "Рима в погонах"). Життєве кредо Віктора Миколайовича - "Поспішайте творити добро" - постійно знаходить відгук у колег та курсантів.
Історія спеціалізованого вищого навчального закладу, який сьогодні називається Донецький юридичний інститут (ДЮІ), розпочинається з 1961р., коли було створено Сталінську середню спеціальну школу міліції. Власне інститут був заснований у 1993 р. на базі Донецького училища міліції та Донецького відділення заочного навчання Української академії внутрішніх справ і відтоді навчальний заклад став одним із провідних вузів юридичного профілю в Донецькому регіоні.

Сьогодні ДЮІ готує спеціалістів-правознавців і юристів не лише для Донецької області. Випускники різних форм навчання успішно працюють в усіх регіонах України і за кордоном. Вищу юридичну освіту здобувають понад 4000 курсантів, слухачів та студентів.
Для здійснення навчально-виховної, науково-дослідної, видавничої діяльності, підготовки наукових кадрів в інституті функціонують 6 факультетів (кримінальної міліції, міліції громадської безпеки ім. М.О. Безкоровайного, слідчо-криміналістичний, безпеки дорожнього руху, заочного та дистанційного навчання працівників ОВС, факультет права), ад'юнктура, науково-дослідний центр психотренінгових технологій, науково-дослідна лабораторія з проблем дослідження нормативно-правового забезпечення безпеки дорож-нього руху, а також курси післядипломної освіти, курси довузівської підготовки, курси підготовки водіїв категорії "В", "С", "D" та ін. підрозділи.
До послуг курсантів і студентів 7 навчальних корпусів, стадіони і спортивні комплекси, загальна та спеціальна бібліотеки із сучасними зручними читальними залами, у тому числі два комп'ютерні зали, електронна бібліотека, навчальні полігони, навчальний відділ внутрішніх справ, а також численні спортивні секції та мистецькі гуртки. Міжнародна співпраця інституту з поліцейськими навчальними закладами та підрозділами 11 країн світу покликана розширити професійні обрії курсантів і студентів.
Успішно пройшовши період формування, інститут упевнено крокує шляхом розвитку.