СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Алешко Iрина Василівна



Алешко
Iрина Василівна


ПРИВАТНИЙ НОТАРІУС

Народилася 16 квітня 1982 року в місті Бахчисарай Автономної Республіки Крим. Згодом родина переїхала до Сімферополя, де 1999 року Ірина Алешко вступила на юридичний факультет Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського на юридичний факультет за спеціальністю "Правознавство". Успішно поєднуючи навчання з роботою юрисконсультом на підприємствах та організаціях міста Сімферополя, Ірина Алешко мала унікальну можливість удосконалювати здобуті теоретичні знання практикою, поглиблюючи та актуалізуючи їх. Тому закономірним є те, що в 2005 році Ірина Алешко закінчила університет з відзнакою, адже на той час вона була вже сформованим фахівцем з різностороннім досвідом.
Саме багатий фаховий досвід визначив подальше рішення Ірини Алешко обрати професію нотаріуса.Адже саме цей фах інтегрує риси всіх інших юридичних професій, що вимагає універсальних здібностей. Як адвокат, нотаріус, здійснюючи нотаріальну дію, повинен однаковою мірою враховувати усі сторони угоди. Як слідчий, він досліджує матеріали та документи, надані для здійснення нотаріальної дії, щоб зрозуміти мотиви та обставини дій сторін. Як суддя, нотаріус схиляє сторони до згоди, попереджує цивільні правопорушення, а виконавська сила деяких нотаріальних актів споріднює професію нотаріуса з фахом судового пристава-виконавця. Тому професія нотаріуса небезпідставно видалася Ірині Алешко найкращим способом реалізації своїх професійних інтересів.

Крім багатих можливостей реалізації, фах нотаріуса привабив Ірину Алешко своєю вимогливістю. Адже кандидату необхідно володіти такими психологічними характеристиками, як відповідальність, терплячість, акуратність, вміння викликати довіру та готовність виконувати свої обов'язки не зважаючи на жодні перешкоди.
У лютому 2007 року Ірина Алешко успішно склала кваліфікаційний іспит та отримала Свідоцтво про право на заняття нотаріальною діяльністю, а через півроку зареєструвала приватну нотаріальну діяльність у Києві, яку веде й сьогодні, невідступно керуючись принципом: "Акти нотаріуса підтримують суспільне благо".
Вагоме суспільне значення роботи нотаріуса зумовлює необхідність не лише сумлінного виконання своїх обов'язків, але й постійного самовдосконалення. Тому Ірина Алешко активно використовує різноманітні можливості для фахового зростання. 2008 року Ірина Василівна взяла участь у семінарі нотаріусів "Херсонська весна-2008", що проходив на базі Херсонського економіко-правового інституту, брала участь у ІХ щорічних Кримських зустрічах нотаріусів.
Своєю роботою Ірина Алешко прагне переконати усіх, що нотаріус - це посередник справедливості, гарант законності, ввіритель достовірності і хранитель досягнутого.