СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Петренко Валентина Серафимівна



Петренко
Валентина Серафимівна


Начальник юридичного управління ВАТ "Маріупольський Металургійний комбінат ім. Ілліча"

Петренко Валентина Серафимівна народилася 10 січня 1952 року у с. Красна Зірка Чистяківського району Донецької області у родині шахтаря.
В. С. Петренко у 1967 році закінчила 8 класів середньої школи № 21 у м. Торез і одразу вступила до Армавірського юридичного технікуму. У 1970 році вона завершує навчання у технікумі, здобувши диплом із відзнакою.
Трудову діяльність розпочала одразу після розподілу і по серпень 1972 року Валентина Серафимівна працювала інспектором в Іллічівському відділі соціального забезпечення м. Маріуполя.
Валентина Серафимівна Петренко продовжує підвищувати свій фаховий рівень і у 1972 році вступає на юридичний факультет Кубанського державного університету, який із відзнакою закінчує у 1977 році.
Після закінчення університету Валентина Серафимівна була направлена на роботу в Донецьку обласну колегію адвокатів. З серпня 1977 року до червня 1978 року вона стажується у Жовтневій юридичній консультації м. Маріуполя.

У вересні 2000 року Валентина Серафимівна переходить на роботу у ВАТ "ММК ім. Ілліча".
У вересні 2000 року юридичний відділ ВАТ "ММК ім. Ілліча" було розширено і перетворено в юридичне управління, яке і очолила В. С. Петренко. Дякуючи високій працездатності та багатому юридичному досвіду, Валентина Серафимівна зуміла внести вагомий вклад в успішну роботу юридичного управління.
У 2008 році юридичний відділ ВАТ "ММК ім. Ілліча", що працює під керівництвом Валентини Серафимівни Петренко, було визнано кращою юридичною службою промислової компанії.
Валентина Серафимівна займає активну життєву позицію. Тому в 1999 році під час виборів Президента України вона очолює територіальну виборчу комісію територіального виборчого округу № 55. В 2000 році під час проведення Всеукраїнського референдуму В.С. Петренко - голова виборчої комісії Іллічівського району м. Маріуполя.
Протягом 2002-2006 років Валентина Серафимівна Петренко обиралася депутатом Маріупольської міської Ради по 29 виборчому округу. Одночасно була обрана головою комісії із законності, забезпечення громад-ського порядку, захисту прав та свобод громадян Маріупольської міської Ради. Головними принципами депутатської діяльності В.С. Петренко є відстоювання інтересів жителів міста і прийняття міською радою законних рішень.
Як депутат, Валентина Серафимівна разом із Маріупольським телебаченням організувала телепро-граму "Юридичне питання". Тільки у 2002 році вона провела особистий прийом 52 громадян, перевірила умови проживання 37 виборців, які звернулися до неї за допомогою. За її участі і на підставі постанов Правління комбінату було облаштовано дитячі містечка у м. Маріуполі. В. С. Петренко постійно надає юридичну допомогу Маріупольському центру соціальних служб для молоді, асоціації позашкільних закладів міста Маріуполя.
Валентина Серафимівна разом із чоловіком Анатолієм Миколайовичем, який також працює на ВАТ "ММК ім. Ілліча", виховали двох синів - Дмитра та Сергія, які нині разом із батьками працюють на одному підприємстві. Дмитро - майстром, а Сергій - старшим інспектором фізичної охорони. Вже підростають троє онуків.
У Валентини Серафимівни - життєве кредо: завжди йти назустріч людям, які опинилися у біді і потребують допомоги.