СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Кравченко Ніна Володимирівна



Кравченко
Ніна Володимирівна


Суддя судової палати у цивільних справах Апеляційного суду, Луганської області Заслужений юрист України

Кравченко Ніна Володимирівна народилася 18 лютого 1951 року у м. Луганську. Велику роль у виборі дочкою життєвого шляху відіграла мама Ганна Андріївна Ковальова, яка зробила все, щоб її Ніна здобула вищу освіту, працювала на користь людям і суспільству. Тож після випускного балу вона привела вчорашню школярку на роботу до Луганського обласного суду (1968 р.). На той час там склався чудовий трудовий колектив. Серед них були ветерани Великої Вітчизняної війни, які мали великий професійний та життєвий досвід, урядові відзнаки та нагороди. Це - (на той час) голова Луганського обласного суду Андрій Петрович Шпильовий, його заступники Іван Федорович Олізаренко, Неоніла Василівна Церковна, Володимир Андрійович Яресько та інші. Ці люди вчили юну Ніну життю і професійним навикам.

Спочатку Ніна Володимирівна працювала на посаді секретаря судового засідання Луганського обласного суду.
У 1974 році вступила до Харківського юридичного інституту ім. Ф.Е. Дзержинського на судово­ прокурорський факультет. Після завершення навчання в 1979 році здобула кваліфікацію юриста. Працювала консультантом Першої Ворошиловградської держав-ної нотаріальної контори, юрисконсультом на Луганському автоскладальному заводі, суддею Ленін-ського районного суду м. Луганська, суддею Апеля-ційного суду Луганської області.
Зараз Н.В. Кравченко - суддя судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Луганської області. Ніна Володимирівна вважає, що все життя їй щастить на хороших і талановитих людей. Працюючи на посаді судді, вона спілкується із професіоналами, фахівцями своєї справи і постійно поповнює обсяг знань. Серед тих, у кого Н. В. Кравченко черпає професійний досвід,- колишній голова Луганського Апеляційного суду Леонід Іванович Фесенко, який нині є народним депутатом України, його колишній заступник Павло Ілліч Золотарьов, заступник голови Апеляційного суду Садіг Рзаєвич Тагієв, суддя Валентина Іванівна Васюкова, Тетяна Дмитрівна Карайван, Ірина Борисівна Маляренко та ін.
За багаторічну плідну працю на правоохоронній ниві у 2002 році Президент України вручив Ніні Володимирівні Кравченко іменного годинника, а у 2006 році її удостоєно високого звання "Заслужений юрист України".
Ніна Володимирівна разом із чоловіком Петром Петровичем Кравченком виховали двох доньок - Олену та Валерію. Нині вже можна говорити про династію юристів Кравченків, бо обидві доньки отримали вищу юридичну освіту і працюють за фахом. Старша - Олена Островська - суддя, а молодша - Валерія Кравченко - юрисконсульт у банку.
Вільний від роботи час Ніна Володимирівна проводить із родиною. Усе своє серце віддає дванадцятирічному онуку Дмитру. Разом із ним шукають цікаві сторінки в Інтернеті або читають літературу про розвиток людства, про все загадкове і незвичайне, що коли­небудь відбувалося на Землі.
Життєве кредо Ніни Володимирівни Кравченко - "Стався до людей так, як хочеш, щоб ставилися до тебе".