СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Лисов Ігор Володимирович

Лисов

Ігор Володимирович

Радник Голови Верховної Ради України, народний депутат України V-VI скликань, перший віце-президент Конфедерації будівельників України, почесний президент бк «Ліко-Холдінг», президент Федерації України зі стрибків у воду, доктор наук з державного управління, кандидат економічних наук

За значний особистий внесок у становлення незалежності України, утвердження її суверенітету та міжнародного авторитету, заслуги у державотворчій, соціально-економічній, науково-технічній, культурно-освітній діяльності, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ (2003) та ІІ (2011) ступенів. Присвоєно почесне звання «Заслужений будівельник України» (2001). Один із секретів успіху Ігоря Лисова – невичерпна енергія, сила характеру, тверда суспільна й політична позиція та безмежна захопленість улюбленою справою. Народився 14 липня 1958 р. у м. Хмельницькому. Закінчивши Київський інженерно-будівельний інститут, з 1980 по 1996 рр. працював на посадах: майстра, виконроба, керівника дільниці «Київрембуду», заступника, першого заступника голови Московської районної державної адміністрації у м. Київ. З 2003 р. – депутат Київської міської ради, заступник Голови Київської міської державної адміністрації.

З 2006 по 2012 рр. двічі обирався народним депутатом України, обіймав посаду заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, був членом Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації. З грудня 2012 р. – радник Голови Верховної Ради України, з березня 2013 р. обраний першим віце-президентом Конфедерації будівельників України. Від 1991 р. чітко визначений курс у галузі будівництва стає фундаментом для Ігоря Лисова у створенні власної імперії – компанії «Ліко-Холдінг», ядром діяльності якої є будівництво європейського житлового масиву з чітко розвиненою інфраструктурою – «Ліко-Град». У 2012 р. компанія «Ліко-Холдінг» стає переможцем другої Всеукраїнської премії IBuild Ukraine в номінації «Надійний забудовник». Ігор Лисов вкладає свої сили та душу у піднесення ролі Церкви в житті суспільства. Свідченням цьому стали унікальний за своєю красою Спасо-Преображенський собор із дзвіницею з найбільшим карильйоном у Європі (Голосіївський район, м. Київ, 2010 р.) та Храм Пророка Іллі (гора Високий Верх – 1176 м, Львівська область, 2011 р.), занесений до Книги рекордів України як «Найвища точка православ’я України – Український Афон». Ігор Володимирович піклується і про український спорт. З 1999 р. – член Виконкому Національного олімпійського комітету України та президент Федерації України зі стрибків у воду. Як результат розвитку вітчизняного спорту – збірна команда України зі стрибків у воду входить у трійку найкращих збірних Європи. У 2012 р. І.В. Лисов переміг у номінації «Найкращий спортивний організатор» щорічного конкурсу «Герої спортивного року». За його фінансової підтримки будуються спортивні майданчики, проводяться турніри, зведено наймасштабніший сучасний спорткомплекс з басейном у Голосіївському районі Києва як провідної бази олімпійської підготовки українських спортсменів. Ігор Лисов є засновником та президентом Благодійного фонду «Рідне місто моє», який понад 10 років допомагає жителям Голосіївського району столиці. Автор багатьох наукових праць та інноваційних розробок, автор та співавтор 18 законопроектів, більшість з яких прийняті Верховною Радою України. Активно веде роботу над втіленням програми «Доступне житло: 30/70». Ігор Володимирович – щасливий сім’янин, з дружиною Оксаною виховує сина Руслана, доньок – Єлизавету та Стефанію.