СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Токарев Олег Миколайович

Токарев

Олег Миколайович

Заступник генерального директора публічного акціонерного товариства «Київметробуд», доктор філософії в галузі політології

За багаторічну сумлінну працю, вагомі досягнення у професійній діяльності, особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток столиці України – міста Києва присвоєно почесне звання «Заслужений економіст України» (2004). Народився 6 січня 1963 р. у м. Кисловодськ Ставропольського краю (Росія). Вищу освіту вирішив здобувати за економічним спрямуванням: з 1980 до 1985 рр. навчався у Московському інституті інженерів транспорту. Після закінчення навчального закладу здобув кваліфікацію інженера-економіста. Входження Олега Миколайовича у трудове життя відбулося у Казахській РСР. У 1985–1986 рр. обіймав посади інженера, через деякий час – старшого інженера з праці та заробітної плати шляхової машинної станції № 211 Західно-Казахстанської залізниці в м. Уральськ. Наполегливість, відповідальність та висока працездатність стали запорукою його професійного зростання, яке відбувалося вже в Україні.

З 1987 р. Олег Миколайович почав працювати в ТЗ-4 Київметробуду інженером-економістом, начальником планового відділу, а з 1988 р. – провідним економістом планово-економічного відділу апарату управління будівництва Київметробуду. З 1989 до 1996 рр. перебував на посаді головного бухгалтера будівельно-монтажного управління № 3 публічного акціонерного товариства «Київметробуд». Олег Миколайович імпонував керівництву своїм професійним підходом до справ, тож із 1996 р. він призначений заступником генерального директора ПАТ «Київметробуд». Цю посаду обіймає донині. На сьогодні ПАТ «Київметробуд» – одна з найбільших спеціалізованих будівельних організацій країни з колективом у понад 4000 висококваліфікованих працівників. Маючи потужний парк сучасної гірничої, землерийної та вантажопідйомної техніки, власний завод залізобетонних виробів, цех із виготовлення конструкцій з металопластику та алюмінію, столярний цех, майстерні, склади та сучасну лабораторію будівельних матеріалів, підприємство розширює виробничу та комерційну діяльність у базових галузях, освоює нові технології та перспективні напрямки бізнесу. Тунелі метрополітену споруджуються як відкритим, так і закритим способами у будь-яких гідрогеологічних умовах і породах різних категорій міцності. Застосовуються спеціальні види робіт: водозниження, заморожування та хімічне закріплення ґрунтів, пальове та анкерне кріплення котлованів тощо. Київметробуд активно співпрацює з Академією наук України, рядом науково-дослідних інститутів і конструкторських бюро заводів із вдосконалення конструкцій тунельних обробок і впровадження нових технологій спорудження тунелів різного призначення. Середня швидкість будівництва метрополітену становить близько 2 км ліній на рік. Фахівці підприємства залучалися для консультацій і спорудження водогонів гідроелектростанції в Єгипті, автодорожніх тунелів в Афганістані, залізниці та зрошувальних тунелів у Сирії. У 1990 р. за контрактом Київметробуд виконував роботи з укладання постійного шляху в метрополітені м. Софія (Болгарія). О.М. Токарев не лише успішний керівник потужного підприємства, а й науковець: у 2003 р. захистив докторську дисертацію і здобув науковий ступінь доктора філософії в галузі політології. Своїм успіхам та натхненням завдячує родині: дружині Світлані Станіславівні і донькам – Ользі та Анастасії.