СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Підлісний Павло Іванович

Підлісний

Павло Іванович

завідуючий кафедрою «Економічна теорія» Державного економіко-технологічного університету транспорту

Доктор економічних наук, Кавалер ордена «За заслуги» III і ІІ ступенів, Лауреат Державної премії в галузі науки та техніки, Заслужений працівник транспорту України

Народився 19 березня 1945 р. в с. Петрівка Щорського району Чернігівської області. У 1960 р. вступив до Київського річкового технікуму, який закінчив у 1965 р. з відзнакою за фахом «Технік-судноводій», і одразу вступив до Київського політехнічного інституту Чернігівського філіалу (1965—1971) і отримав диплом інженера-механіка з відзнакою. Трудовий шлях Павло Іванович розпочав у 1965 р. з посади помічника капітана Чернігівського річкового порту, де працював до 1985 р. За цей час пройшов шлях до начальника Чернігівського річкового порту. Успішно закінчив аспірантуру при Ленінградському інституті інженерів водного транспорту (1979—1984) і отримав науковий ступінь кандидата економічних наук (1984). З 1985 по 1986 рр. П.І. Підлісний начальник Херсонського річкового порту. Завдяки високому професіоналізму з 1986 р. послідовно обіймає посади першого заступника начальника Головного управління річкового флоту при Раді Міністрів України (1986—1990); першого заступника начальника МДО «Укррічфлот» (1990—1992); віце-президента (1992—2004), президента ВАТ «Укррічфлот» (2004—2007).

За роки свого становлення та розвитку, ВАТ «Укррічфлот» пройшло шлях від державного транспортного підприємства до однієї з найбільших в Україні судноплавних компаній ВАТ «Укррічфлот» одна із перших суднохідних компаній, яка за рахунок власних коштів і кредитів ЕБРР побудувала в 2004-2007 рр. на вітчизняному суднобудівному заводі «Океан» (м. Миколаїв) 9 морських вантажних теплоходів дедвейтом 6,3 тис. тонн. У 2004 р. Павло Іванович захищає дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук. З 2007 р. — на науково-педагогічній роботі — завідуючий кафедрою «Економічна теорія» Державного економіко-технологічного університету транспорту. У науковому доробку П.І. Підлісного 2 монографії, 4 науково-методичні посібники, з них три з грифом МОНМС України, 5 методичних рекомендацій, понад 45 наукових статей. Також Павло Іванович виконує значну громадську роботу. Він член вченої ради та член спеціалізованої вченої ради Державного економіко-технологічного університету транспорту із захисту докторських та кандидатських дисертацій з спеціальності «економіка та управління підприємств (за видами економічної діяльності)». Сумлінна праця, особистий внесок у розвиток транспорту України, громадська діяльність П.І. Підлісного високо оцінені на державному та відомчому рівнях. Він нагороджений орденами «За заслуги» ІІІ і ІІ ступенів, «Знак Пошани»; почесними грамотами Верховної Ради та Кабінету Міністрів України; присвоєне почесне звання «Заслужений працівник транспорту України», лауреат Державної премії в галузі науки та техніки. Разом з дружиною виховали двох синів, мають двох внуків.