СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Дроздов Леонід Миколайович

Дроздов

Леонід Миколайович

Перший заступник Голови Правління — технічний директор ПАТ «Донецький інститут з проектування організації шахтного будівництва та підприємств будівельної індустрії»

Заслужений архітектор України

Народився Леонід Миколайович 28 ве­ресня 1953 р. в с. Комунарка Старобешівського району Донецької об­ласті. Після закінчення школи пішов навчатись до Донецького будівельного технікуму на відділення «Архітектура», який закінчив у 1975 р. за спеціальністю «технік-архітектор». Навчання у технікумі було перервано строковою службою в лавах Збройних сил СРСР, після якої він повернувся до технікуму і продовжив навчання. Але на цьому Леонід Миколайович не зупинив­ся і здобув вищу освіту у Макіївському інже­нер­но- будівельному інституті за фахом «інженер-буді­вельник» (1982). Одночасно пішов працювати до проектно-дослідницького інституту «Пром­будНДІпроект», де пройшов шлях від тех­ніка до заступника головного інженера інституту. З 2009 р. Л.М. Дроздов працює в ПАТ «ДИОС» Першим заступником голови правління — технічним директором.

Леонід Миколайович — знаний фахівець, за його особистою участю було виконано: наукові засади генерального плану міст Донецька та Макіївки та зони їхнього впливу (промислові території); наукові засади генерального плану Луганська (промислові території); генеральний план м. Сєверодонецька Донецької області (промислові території); комплексна схема містобудівного розвитку Калінінського, Кіровського та Київського адміністративних районів у Донецьку; схеми генерального плану Західного, Південного промислових вузлів у Донецьку; схеми генерального плану Східного та Південно-східного промислових вузлів у Луганську; схема генерального плану Східного промислового вузла у м. Кіровську Луганської області; схема розвитку спеціальної економічної зони «Донецьк»; адміністративний корпус об’єднання м’ясної промисловості у Донецьку; корпус металургійного факультету Донецького політехнічного інституту; виробництво кондитерських виробів та напівфабрикатів ЗАТ «АВК» у Донецьку; підприємство з переробки сільгосппродукції «Агро» у Старобешівському районі Донецької області; підприємство з виробництва спеціальних зварювальних матеріалів «Арксел» у Донецьку; донецьке підприємство з виробництва меблів «Ерготехнології»; донецьке підприємство з переробки шкіряної сировини СП «Меролла»; виставково-торговельні центри № 1 та № 2 ТОВ «Форміка» у Калінінському районі Донецька; Стахановський машинобудівний завод у Луганській області; завод з переробки насіння соняшника ТОВ «Каргілл» у Петровському районі Донецька; завод з виробництва електроніки АТЗТ «Флекстронікс» у м. Мукачеві Закарпатської області; автозаправні комплекси ТОВ «Дарина», СП «Гефест» у Донецьку; Авдіївський, Запорізький, Криворізький, Алтайський коксохімічні заводи; Єнакіївський, Баглійський, Комунарський, Череповецький, Макіївський металургійні комбінати; Астраханський газопереробний завод; Харцизький трубний завод, видавництво «Радянська Донеччина»; металургійний завод у м. Аджаокута (Нігерія); металургійний завод ім. Кім-Чака (Корея); металургійний завод у м. Візакхапатнамі (Нігерія); стадіон «Донбас Арена» у Донецьку. Виробничу діяльність Л.М. Дроздов успішно поєднує з роботою голови Державної екзаменаційної комісії Донецької національної академії будівництва та архітектури, Донецького архітектурно-будівельного коледжу, при цьому завжди надає методичну і технічну допомогу. Леонід Миколайович — дійсний член Академії будівництва України. За сумлінну працю нагороджувався Почесною грамотою Кабінету Міністрів України та грамотою Верховної Ради України. Він — лауреат премії ім. академіка М.С. Будникова Академії будівництва України. Досягти великих результатів на трудовому шляху йому допомагала підтримка сім’ї.