СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Пелешок Петро  Григорович

Пелешок

Петро Григорович

Директор Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, підполковник міліції, адвокат

Зразковий трудовий шлях Петра Григоровича Пелешка — свідчення його високих професійних якостей. Здобутий досвід і компетентність у сфері права використовує як у роботі в місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, так і в громадській діяльності. Народився 4 липня 1951 р. у с. Тупальці Новоград-Волинського району Житомирської області. Покинувши шкільну лаву, працював на різних роботах у колгоспі ім. 1 Травня в рідному селі в 1968 р. Життя показало, яку професію обрати в майбутньому. Перебуваючи в збройних силах у 1969–1971 рр., зав’язав міцну солдатську дружбу й разом із товаришами вирішив вступати на навчання до Львівської школи міліції після закінчення служби. Демобілізувавшись, у 1971 р. влаштувався електриком Новоград-Волинського РЕМ. Однак уже наступного року взявся втілювати задум — у 1972 р. вступив до Львівської спеціальної школи МВС СРСР, де завершив навчання в 1974 р. У 1979 р. розпочав навчання в Київській вищій школі МВС СРСР ім. Ф.Е. Дзержинського за спеціальністю «Правознавство», яку закінчив у 1984 р., здобувши кваліфікацію юриста.

Відтоді до 1996 р. був на службі в УМВС України в Житомирській області. Петро Григорович пройшов шлях від оперуповноваженого до начальника районного відділу міліції. Після закінчення вищого навчального закладу призначений начальником кримінального розшуку Володарськ-Волинсько­го РВ УМВС України в Житомирській області. Через кілька місяців перейшов на посаду заступника начальника зазначеного райвідділу міліції, а пізніше — на посаду начальника райвідділу, на якій пропрацював три роки. Після виходу на пенсію за вислугою років у 1996 р. очолював МП «Мікрон». У 1998 р. ­Петро ­Пелешок склав кваліфікаційний іспит й одержав свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю. Провадив адвокатську практику до 2015 р. Спеціалізується в таких сферах, як цивільне та кримінальне право. З 2015 р. після призначення на конкурсній основі Петро Григорович працює директором Новоград- Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Міністерства юстиції України. Організовує діяльність центру відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», на високому рівні забезпечуючи реалізацію цього виду державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. Під його керівництвом ефективно надається широкий спектр правових послуг, а саме: захист, здійснення представництва інтересів тих, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу, у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування та перед іншими особами, складання документів процесуального характеру. Петро Пелешок — активний учасник місцевого громадського життя. Ділиться досвідом із колегами як член Ради адвокатів Житомирської області. Брав активну участь у багатьох виборчих перегонах як юрист, начальник штабу, довірена особа. На позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 р. був довіреною особою кандидата на найвищий державний пост Петра Порошенка на територіальному виборчому окрузі № 66. Петро Григорович — ветеран органів внутрішніх справ. Має спеціальне звання підполковника міліції. Взірцевий трудовий шлях високо оцінений. Нагороджений медалями «За бездоганну службу» — 10, 15 та 20 років. У родині Петра Пелешка син і донька — теж юристи. Працюють за фахом — син у Національній поліції, а донька — в Збройних силах України.

PETRO G. PELESHOK
Director of the Novohrad-Volynskyi Local Centre for Granting Secondary Legal Aid, Lieutenant Colonel of Militia, Attorney. Legal specialisation: provision of activities and coordination of the centre of free legal aid; criminal law and procedure; administrative law and procedure; civil law and procedure.