СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Бурмака Надія Петрівна

Бурмака
Надія Петрівна

Директор наукового-практичного центру «Надія»

Кандидат психологічних наук, доцент ка­федри гуманітарних дисциплін Київського медичного університету УАНМ, професор Міжнародної академії тверезості, лікар-психіатр.
Надія Петрівна Бурмака — відомий в Україні та за її межами науковець з питань теорії і практики лікування хімічних та субстантних залежностей. Місце народження — Житомирська область. Освіта: Полтавський націо­нальний педагогічний університет ім. В.Г. Короленка, Східно-європейський університет економіки та менеджменту, Київський медичний університет УАНМ. Понад 20 років очолює медичний центр з лікування залежностей, де на науковій основі надають комплексну лікарську та психологічну конфіденційну допомогу людям, залежним від алкоголю, тютюну, азартних ігор, надмірної ваги та інших ­проблем. Застосування у повсякденній клінічній прак­тиці сучасних високотехнологічних методів діагностики, комплексних лікувально-відновних програм та залучення сімей пацієнтів як спів­залежних і співтерапевтів забезпечує Центру стабільну ефективність допомоги, популярність, визнання і авторитет.

Результати наукового пошуку Н.П. Бурмаки відобразилися у 57 наукових працях і 19 патентах на винаходи України та Росії. Її великий викладацький досвід дозволив їй підготувати п’ять навчальних посібників, які отримали рекомендацію Міністерства освіти і науки України до використання у вищих навчальних закладах. Надія Петрівна Бурмака постійно запрошується для участі у вітчизняних наукових форумах, неодноразово презентувала українську нейронауку на міжнародних конгресах. Розроблені нею методи спілкування, комплаєнса, фармакологічного лікування, психотерапії та психокорекції станів залежності визнані у вітчизняних наукових колах як інноваційні. Про наукову, педагогічну та громадську роботу Надії Петрівни Бурмаки створено велику кількість статей, репортажів та телесюжетів. За вагомий особистий внесок у сферу медичної, педагогічної та громадської діяльності, значні творчі здобутки, високий професіоналізм та багаторічну сумлінну працю Н.П. Бурмака­ неодноразово нагороджувалася почесними грамотами державних установ та громадських організацій. За заслуги у відродженні духовності в Україні та утвердження Помісної Української православної церкви нагороджена орденом святого рівноапостольского князя Володимира Великого ІІІ ступеня, орденом святого Архистратига Михаїла та орденом святої великомучениці Варвари. В людях найбільше цінує порядність, мудрість, гумор. Уподобання: спілкування з цікавими людьми, музика, флористика. Афоризм, який відображає життєве кредо Надії Петрівни Бурмаки: «Все людство буде щасливим, якщо кожен з нас тільки одну свою сім’ю зробить щасливою».