СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ








Сокорчук
Василь
Миколайович



Випускник фізико-математичного факультету

Начальник Територіальної державної інспекції праці, Головний державний інспектор праці
Сокорчук Василь Миколайович

Народився 1954 року в смт. Червоне Андрушівського району. 1972 року вступив на фізико-математичний факультет Житомирського педагогічного інституту. Навчаючись у таких талановитих викладачів, як П.А. Вещицький, П.Я. Фірчук, О.В. Нестерчук, Ф.А. Петляк, О.М. Іващенко, М.М. Осадчий, засвоїв не лише необхідні знання з математики та педагогіки, але й стандарти етики, відповідальності, громадянської позиції. Під їхнім впливом сформувались його світогляд, творчий підхід до виконання доручень, повага до людей. Навчання Василь Сокорчук вміло поєднував з активним суспільно-корисним життям. Був членом збірних команд інституту та області з легкої атлетики й спортивного орієнтування; асистентом режисера студентського театру, членом танцювального колективу, учасником та переможцем численних Всесоюзних членом комітету комсомолу інституту, головою студентського наукового товариства.
На п’ятому курсі та після закінчення інституту працював на педагогічній роботі, а впродовж 1978–1979 років проходив військову службу, звільнившись у званні лейтенанта запасу. Під час служби Василь Миколайович глибоко пройнявся військовими традиціями та відповідальністю за мирне життя країни. Тому його повернення до лав Збройних сил у 1982 році є закономірним. Від 1995 року полковник Василь Сокорчук обіймав посаду заступника обласного військового комісара Житомирської

області. З його ініціативи в області проводилися місячники військово-патріотичної роботи, урочисті проводи юнаків на військову службу, заходи щодо вшанування ветеранів війни та військової служби. За рівнем організації, проведення та значимості цієї роботи область була серед найкращих в Україні.
Василь Сокорчук завжди наголошує, що своїм найкращим якостям завдячує інститутським викладачам, які посіяли у ньому зерна справедливості, чесності та відданості дорученій справі. Саме ці якості цінували люди, обираючи його депутатом Сумської та Львівської обласних рад, першим секретарем міськкому комсомолу та першим секретарем міськкому партії. Після закінчення військової служби Василь Миколайович не залишився осторонь суспільного життя. З 2006 року очолює Територіальну державну інспекцію праці, головним завданням якої є реалізація державної політики щодо здійснення контролю за дотриманням законодавства про працю. Ця складна та відповідальна робота вимагає від Василя Сокорчука не лише ґрунтовних знань трудового законодавства, але й передусім чіткої та твердої позиції, переконаності в правильності того, що робиш. Упродовж останніх років інспекція праці, очолювана В. М. Сокорчуком, посідає чільні місця в загальнодержавному рейтингу, що, безумовно, свідчить про сумлінність роботи її керівника.