СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Хоміцький Юрій Миколайович

Хоміцький

Юрій Миколайович

Директор Тернопільського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства

За значний особистий внесок у розвиток житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення, вагомі трудові здобутки, багаторічну сумлінну працю присвоєно почесне звання «Заслужений працівник сфери послуг України» (2012).
Професійний шлях і виробничі досягнення Юрія Миколайовича Хоміцького підтверджують, що вітчизняні товаровиробники здатні задовольняти найвибагливіші вимоги споживачів. До його послуг звертаються замовники не лише з України, а й за її межами. Народився 13 вересня 1969 р. у с. Старий Вишнівець Збаразького району Тернопільської області. Закінчив Кременецьке професійно-технічне училище за спеціальністю «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж». Продовжив освіту в Конотопському індустріально-педагогічному технікумі, здобувши спеціальність «Технік-електрик, майстер виробничого навчання». Упродовж 1988–1990 рр. служив в армії на півострові Камчатка та м. Магадан. У 1998 р. Юрій Миколайович закінчив Українську

інженерно-педагогічну академію (м. Харків) за спеціальністю «Професійне навчання. Автоматизовані системи управління промисловими установками», здобув кваліфікацію інженера-педагога. У 2015 р. вступив до Тернопільського національного економічного університету на юридичний факультет (спеціальність «Управління соціальним закладом», магістр). У важкий для всієї служби побуту період Юрій Хоміцький почав працювати як приватний підприємець. Згодом завдяки наполегливості та цілеспрямованості заснував власне підприємство, запросив працювати фахівців взуттєвої справи з колишніх великих підприємств легкої промисловості. Під його керівництвом розширився спектр побутових послуг, приватизовано нові виробничі приміщення, де проведено капітальний ремонт. Впроваджено у виробництво багато нових моделей взуття із використанням тільки натуральних та якісних матеріалів. Налагоджено роботу з протезно-ортопедичним підприємством, спільно з яким розроблені моделі взуття для дорослих та дітей з проблемами опорно-рухового апарату. Пізніше організовано торгівлю матеріалами та фурнітурою. З 2008 р. Юрій Миколайович — начальник взуттєвої дільниці ПМП «Разан». За сумісництвом з 2011 р. — начальник взуттєвої дільниці ПП «Форвард-Орто». Головний принцип роботи Юрія Хоміцького — довіра клієнтів. Надає фахові консультації. Саме до Юрія Миколайовича з індивідуальними замовленнями здебільшого звертаються люди, що мають нестандартні розміри взуття. Під його керівництвом виготовлено взуття для танцювальних колективів. У доробку — чоботи, вигаптувані вишивкою, для ансамблю з Канади. За результатами конкурсного відбору керівників державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства соціальної політики, у серпні 2015 р. Ю. М. Хоміцького визнано переможцем на посаду директора Тернопільського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Пріоритет підприємства — забезпечення продук­цією інвалідів та бійців, що беруть участь в антитерористичній операції. Юрій Хоміцький також відомий у краї як громадський діяч, благодійник, член правління Ліги підприємців «Українська справа». Для нього важливі загальнолюдські цінності та християнська мораль, постійна готовність творити добрі справи для громади. Відзначений нагрудним знаком «Відмінник служби побуту України» (2005). Має нагороди УПЦ — ордени святого Юрія Переможця (2009) та святого рівноапостольного князя Володимира Великого III ступеня (2011). Одружений. Виховує сина Назара і дочку Христину.