СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Синяк Володимир  Васильович

Синяк

Володимир Васильович

Генеральний директор товариства з додатковою відповідальністю «Рівнефармація»

За вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я, впровадження сучасних методів діагностики і лікування, високу професійну майстерність присвоєно почесне звання «Заслужений працівник охорони здоров’я України» (1997) та нагороджено орденом «За заслуги» III ступеня (2002).
За біографією Володимира Васильовича Синяка можна простежити розвиток фармації в Рівненській області, адже у галузі працює понад сорок років. Улюблену роботу знає до тонкощів. Колеги та друзі називають Володимира Синяка старійшиною: саме він стояв біля витоків галузі області на зорі незалежності України, а у кризові роки вивів фармацію в рідному краї до розквіту. Народився 27 листопада 1947 р. у смт Мізоч Здолбунівського району Рівненської області. Професію фармацевта обрав не випадково, мав за добрий взірець батьків. Мати 30 років працювала санітаркою у лікарні, тато — завгосп у місцевій школі-інтернаті. Вищу освіту здобув на фармацевтичному факультеті Львівського державного медичного інституту. По закінченні вишу у 1970 р. присвоєно кваліфікацію провізора. Трудовий шлях Володимир Синяк розпочав начальником контрольно-аналітичної лабораторії аптечного управління м. Октябрськ у далекому Казахстані. Через два роки повернувся на Батьківщину. Високі професійні якості молодого спеціаліста відзначили фахівці галузі, з 1976 р. обіймає посаду заступника начальника Рівненського аптечного управління, з 1989 р. очолює фармацевтичну службу області.

У квітні 1996 р. на зборах акціонерів одностайно обраний головою відкритого акціонерного товариства «Рівнефармація», з жовтня 2010 р. — генеральний директор товариства з додатковою відповідальністю «Рівнефармація». Колектив, який очолює Володимир Синяк, — економічно стабільне підприємство, що забезпечує населення та лікувально-профілактичні заклади лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Потужна, найстаріша і найбільша аптечна структура на Рівненщині складається з 60 структурних підрозділів, зокрема, 39 аптек, 21 аптечного пункту. Колектив налічує 305 фармацевтичних працівників і допоміжного персоналу. Керівник зберігає славні традиції, основані на людяності та доброзичливості, підтримує працівників аптек, пенсіонерів, ветеранів. Це дає поштовх до продуктивної праці. Володимир Васильович — голова галузевої організації роботодавців «Фармація» Рівненської області з 2002 р., понад 20 років є членом колегії управління охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації. Провізор-організатор вищої кваліфікаційної категорії, відмінник охорони здоров’я. У вільні хвилини любить їздити на полювання чи рибалку. Захоплюється фольклором, створив домашній музей з речами побуту предків та вишиванками, дослідив свій рід. Небайдужий до спорту. З дитинства грав у футбол, в інституті займався боксом. Життєве кредо Володимира Синяка відповідає його покликанню і професійному шляху: «Служити людям». Одружений. Батько двох дітей.