СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Єрмолін Володимир  Павлович

Єрмолін

Володимир Павлович

адвокат кандидат юридичних наук

За вагомий особистий внесок у законодавче становлення України, реалізацію державної правової політики, захист конституційних прав і свобод громадян, високий професіоналізм присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України» (2003).
Знаний у широких колах юристів фахівець з багаторічним досвідом правової роботи, Володимир Павлович Єрмолін користується заслуженим авторитетом серед банкірів, правозахисних органів та громадськості. Народився 18 червня 1947 р у м. Гур’єв (Казахстан). Після закінчення школи і навчання в політехнічному інституті, з третього курсу пішов у армію. Відслуживши в армії працював слюсарем Київського авіаційного заводу. З 1976 р. ще за півроку до закінчення юридичного факультету Київського державного університету імені Т. Шевченка обраний народним суддею Радянського районного суду м. Києва, а потім членом Київського міського суду, далі призначений заступником начальника управління кад­рів Міністерства юстиції України. Водночас у 1983 р. здобув вищу економічну освіту, закінчив Київський інститут народного господарства імені Д.С. Коротченка. Протягом травня-червня 1986 р. брав участь у ліквідації

наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, за що нагороджений почесною грамотою міноборони СРСР та почесною відзнакою за активну участь у роботі по ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. З 1988 р. по 1992 рр. керував юридичною службою на провідних підприємствах у зоні ліквідації наслідків аварії: виробничому об’єднанні «Комбінат» у м. Чорнобиль, науково-виробничому об’єднанні «Спецатом» у м. Прип’ять. Займався правовим регулюванням будівництва м. Славутич, а також через відповідні державні установи надавав пропозиції щодо змін законодавства стосовно врегулювання діяльності органів, щодо подолання негативних наслідків, пов’язаних з аварією на ЧАЕС. 3 1992 р. Володимир Єрмолін працює в банківський сфері: з 1992 по 1997 рр. керував юридичною службою Промінвестбанку, з 1998 по 2012 рр. обіймав посаду директора Департаменту міжрегіональних бізнесів та правового забезпечення ПриватБанку. Добре відомий в банківських колах не лише як спеціаліст у сфері фінансового права, а й як досвідчений економіст, якому завдяки поєднанню освіти юриста та економіста вдалося зробити вагомий внесок у формування сучасної банківської системи України. За участі Володимира Єрмоліна підготовлено один з перших в Україні систематизованих збірників щодо правового регулювання банківської та інвестиційної діяльності. Займається науковою роботою, є кандидатом юридичних наук, автором низки наукових праць з проблем теорії та практики конституційних засад виконавчої влади в Україні. Улюблена робота і хобі для Володимира Павловича — поняття, які тісно пов’язані між собою. У зарубіжних поїздках, а він об’їхав майже весь світ, з цікавістю вивчає традиції інших народів, а також переймає міжнародний правовий досвід. Продовжує свою діяльність як адвокат, лишаючись відомим в Україні фахівцем як банківського так і інших галузях права.