СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Мирончук Ольга Борисівна

Мирончук

Ольга Борисівна

Радник податкової служби І рангу, перший заступник начальника Державної податкової інспекції у Солом’янському районі міста Києва Державної податкової служби

За вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурно-освітній розвиток міста Києва, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм присвоєно почесне звання «Заслужений економіст України» (2012). Народилася 27 вересня 1957 р. у мальовничому куточку на Богуславщині, в с. Медвин Київської області у дружній, працьовитій і співучій родині Плаксунів. З раннього дитинства любила пісню, яка й досі є улюбленим заняттям під час зустрічей із друзями. Відмінно закінчила Медвинську середню школу, брала активну участь у житті села, усіх конкурсах районного та обласного рівня, – і завжди досягала перемоги. Стала улюбленицею односельців, була гордістю своїх батьків – світлої пам’яті Бориса Івановича та Надії Яківни. У Києві, навчаючись у виші, зустріла свою долю, нині коханого чоловіка Валентина, з яким виростили і виховали двох дітей, сина і доньку. У 1987 р. успішно закінчила Київський інститут народного господарства ім. Д.С. Коротченка за спеціальністю «Бухгалтерський облік і аналіз господарської діяльності» з присвоєнням кваліфікації «економіст».

Трудове становлення Ольга Борисівна розпочала на останніх курсах навчання в інституті. З 1986 до 1990 рр. послідовно обіймала посади економіста, інспектора-ревізора районного фінансового відділу при Жовтневій райдержадміністрації Києва. З моменту створення Державної податкової служби України була переведена на посаду спеціаліста до Державної податкової інспекції Жовтневого району. Зарекомендувала себе кваліфікованим працівником, здатним плідно і наполегливо працювати в колективі, будучи при цьому стовідсотково відданим справі. Працьовитість і сумлінне ставлення до обов’язків зумовили поступове підвищення Ольги Борисівни. З 1992 р. перебувала на посадах старшого державного податкового інспектора, головного державного податкового інспектора. У 1994–1996 рр. працює начальником відділу, а згодом начальником управління ДПІ. З листопада 1996 р. – начальник управління ДПА в Жовтневому районі Києва. Досягнути високих результатів у роботі Ользі Борисівні допомагають її особистісні якості: організованість, ініціативність, відповідальність, цілеспрямованість та наполегливість. Вона творчо вирішує складні завдання, постійно підвищує свій професійний рівень. Так, у 2000 р. поглибила освіту у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Академії ДПС України (м. Ірпінь) за спеціальністю «Податковий менеджмент». У вересні 2000 р., О.Б. Мирончук призначена першим заступником начальника ДПІ у Жовтневому районі Києва (з 2002 р. – Солом’янський район). Постійна зайнятість на роботі і фактична відсутність вільного часу лише зміцнюють прагнення Ольги Борисівни до самовдосконалення, адже професіоналізм вона ставить понад усе. Підтвердженням цьому є отримані високі нагороди: відзначена почесними грамотами Державної податкової адміністрації; подяками Солом’янської районної державної адміністрації, Київської міської державної адміністрації; нагороджена відзнакою Державної податкової адміністрації «За сумлінну працю»; нагрудними знаками «Почесний працівник ДПС України» та «За бездоганну службу» ІІІ ступеня. Ольга Борисівна – керівник сучасного рівня, який поєднує вимогливість і демократичне ставлення до колег по роботі, чим заслужила високий авторитет і повагу; тендітна жінка з надзвичайно сильним характером, який витримає будь-які труднощі.