СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Зімін Олег Петрович

Зімін

Олег Петрович

Президент Національної акумуляторної корпорації «ISTA», народний депутат України IV скликання, кандидат економічних наук

За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, куль­турно-освітній розвиток України, заслуги у державному будівництві, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ (2001), ІІ (2006) та І (2013) ступенів. На шляху до своєї мети Олег Зімін підкорив немало вершин: здобув технічну, економічну та юридичну освіти, пройшов становлення як лідер та організатор на керівних посадах, долучився до законотворчої діяльності у Верховній Раді України. Сьогодні він є шанованим керівником у Дніпропетровському регіоні. Народився 28 вересня 1964 р. у с. Тамбовка Кримської області (нині АР Крим). З відзнакою закінчив Сімферопольський автомобільний технікум, факультет економіки та експлуатації Київського автомобільно-дорожнього інституту (нині Національний транспортний університет). Правову освіту здобував у Національній академії управління при ПрезидентовіУкраїни та Київському національному університеті внутрішніх справ. У 1992–1993 рр. обіймав посаду заступника генерального директора Біржового дому «Україна». Упродовж 1993–2002 рр. – заступник генерального директора Українського промислово-інвестиційного концерну.

Був обраний народним депутатом України IV скликання, входив до складу Комітету з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій. З 2006 р. О.П. Зімін розвиває нову галузь промисловості – акумуляторне виробництво замкнутого циклу та вирішення проблем соціального та економічного розвитку Дніпропетровського регіону. Очолив Національну акумуляторну корпорацію «ISTA», яка на сьогодні є одним з найбільших виробників свинцево-кислотних акумуляторних батарей із замкнутим циклом виробництва в Україні і по праву вважається одним із провідних підприємств акумуляторної індустрії. До складу корпорації входять заводи ПрАТ «Іста-Центр» і ТОВ «Дніпропетровський дослідний завод «Енергоавтоматика» – підприємства, які є виробниками стартерних акумуляторів для легкових та вантажних автомобілів і бронетехніки Збройних сил України. ТОВ «Укрсплав» – підприємство-виробник вторинного свинцю, що забезпечує замкнутий цикл, екологічно чисто знешкоджує акумулятори, утилізує свинець і поліпропілен у їхньому складі та готує їх для виробництва нових акумуляторів. Крім того, корпорація володіє потужностями для виготовлення пластикових комплектуючих для акумуляторів. За безпосередньої участі Олега Петровича розроблено та зареєстровано Інвестиційну програму виробництва акумуляторних батарей нового покоління ТОВ «Дніпропетровський дослідний завод «Енергоавтоматика», яка сприяла появі нових виробництв, упровадженню нових технологічних процесів, створенню екологічно безпечних умов для життєдіяльності населення, забезпеченню структурної перебудови національної економіки та розвитку регіонів, залученню інвестицій у пріоритетні напрями економічної діяльності. Висока якість продукції торгівельної марки «ISTA» дала змогу корпорації вийти на ринки Франції, Італії, Німеччини та інших країн. Понад 60 % продукції експортується до 19 країн світу. О.П. Зімін відомий і як науковець та винахідник: автор численних наукових праць, понад 14 патентів. Є академіком Транспортної академії України, Міжнародної академії наук екології та безпеки життєдіяльності, почесним професором Міжнародного Віденського університету. За вагомий особистий внесок у розвиток конституційних засад української державності, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм у захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина Олегу Петровичу присвоєно почесне звання «Заслужений працівник промисловості України».