СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Антошкіна Лідія Іванівна

Антошкіна

Лідія Іванівна

Ректор Бердянського університету менеджменту і бізнесу, депутат Бердянської міської ради, доктор економічних наук, професор

За вагомий внесок у розвиток освіти України та виховання підростаючого покоління нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня (2007). Народилася й виросла у м. Бердянську. Навчалася у Дніпропетровському державному університеті, який закінчила з відзнакою. На початку 1990-х рр. брала активну участь у створенні й становленні Бердянського університету менеджменту і бізнесу (до 2006 р. – Бердянський інститут підприємництва). У 1997 р. призначена ректором вишу. Для досягнення поставлених цілей обрала послідовний шлях становлення навчального закладу. Пріоритетними напрямками діяльності визначила формування потужного кадрового потенціалу, нарощування міцної матеріально-технічної бази, впровадження новацій у навчальний процес, розвиток міжнародних зв’язків та відродження традицій європейської освіти. Впевнений рух угору неодноразово відзначений рейтингами. За рейтингом ЮНЕСКО, який визначає кращих серед 500 вишів України, БУМіБ уже п’ять років поспіль потрапляє до 200 найпрестижніших, щороку покращуючи свої показники.

За результатами 2011 р. університет посів 8 місце у рейтингу «ТОП-10: кращі приватні виші України». Завдяки зусиллям Лідії Іванівни БУМіБ тісно співпрацює з зарубіжними навчальними закладами. Нині університет має договори про співпрацю з кількома вузами Польщі: студенти та викладачі проходять стажування у цій країні, маючи змогу отримати європейську освіту за кордоном. Випускники університету працюють не лише в Україні, а й у Польщі, Норвегії, Німеччині, Швеції, США, Франції. На базі університету реалізовуються всеукраїнські та міжнародні наукові проекти. У 2007 р. БУМіБ був прийнятий до Європейської асоціації університетів Карпатського регіону, а Лідія Іванівна стала дійсним членом Європейського клубу ректорів. Також університет на чолі з ректором є членом міжнародної наукової громадської організації СЕДІМЕС. Ректор ініціювала створення на базі університету унікального ботанічного саду, який нині є окрасою Бердянська. Лідія Іванівна активно підтримує ряд соціальних проектів Бердянська та регіону: діяльність студентських юридичних безкоштовних консультацій для населення, підтримка місцевих організацій інвалідів, допомога православним храмам. Майже 10 років вона підтримує військово-пошуковий загін «Полігон», за що неодноразово нагороджувалася пам’ятними знаками та медалями, серед яких є і нагороди Міністерства оборони Росії. Визнаний науковець у галузі економіки: відмінник освіти України, доктор економічних наук, професор. У науковому доробку понад 120 наукових праць. За активну професійну діяльність нагороджена орденами «За видатні заслуги» Міжнародного інвестиційного форуму, «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня. За значний внесок у розвиток Євросоюзу, відданість справі розвитку польської культури в Україні, багаторічну активну діяльність зі зміцнення польсько-українських відносин та плідну співпрацю в галузі науки Лідія Іванівна нагороджена Великою срібною медаллю Республіки Польща. За активну громадську діяльність, підтримку соціальних проектів, внесок у розвиток міста нагороджена медалями «За вагомий внесок у розвиток міста», «За розвиток Запорізького краю», Почесним орденом міста Бердянськ, медаллю Бердянської єпархії Святих Новомучеників та сповідників бердянських І ступеня, православними орденами святого апостола Андрія Первозванного, Олександра Невського, Нестора Літописця, Георгія Побідоносця та святої великомучениці Варвари.