СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Вжесневська Руслана-Олександра Романівна

Вжесневська

Руслана-Олександра Романівна

Керівник, волонтер програми благодійної організації «Help Us Help The Children» Канадського фонду «Дітям Чорнобиля», керівник міжнародного благодійного фонду «Нове покоління»

За вагомий особистий внесок у розвиток українсько-канадських відносин, активну діяльність у гуманітарній сфері нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня (2008). Найцінніше, що є у людини, – це її життя. Воно дається тільки раз, і кожному – своє. І тому жити треба позитивно, бачити наполовину наповнену склянку, а не наполовину пусту, і йти дорогою добра. Жива віра, активна праця, любов до оточуючих – це основні засади вічних добрих справ, а у випадку Руслани Вжесневської – це допомога українській дитині-сироті. Народилася 5 лютого 1954 р. у м. Торонто (Канада). Перша освіта – бакалавр з суспільних наук. У 1979 р. закінчила факультет реабілітаційної медицини Університету Торонто. Донька українських батьків, вона присвятила життя допомозі українському народу в будь-якій частині світу, особливо дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківської опіки та інвалідам. У 1993 р. організувала надання регулярної гуманітарної допомоги інтернатам України, а в 2006 р. ініціювала створення Міжнародного благодійного фонду «Нове покоління».

Також Руслана Романівна в Україні керує готельним комплексом «Хатки Руслани» та рестораном «Донечки» в смт Ворохта Івано-Франківської області. В Канаді працює у сфері нерухомості та керує благодійною організацією «Help Us Help The Children» Канадського фонду «Дітям Чорнобиля», який у 2013 р. відзначає двадцяту річницю діяльності. За ці роки було реалізовано багато проектів, а сирітським установам надано близько 980 тонн гуманітарної допомоги. Український і канадський фонди співпрацюють задля поліпшення матеріального, фінансового та морального становища дітей, які залишились без опіки; надання правової, освітньої, інформаційної та технічної допомоги дитячим установам. За участі добровольців-фахівців різних галузей у фондах розробляються та здійснюються різні проекти, зокрема: «Гуманітарна допомога», «Літній табір», «Зимовий табір», «Стипендіат», «Допомога дітям-сиротам та дітям з обмеженими фізичними можливостями», проект запобігання проявам торгівлі людьми в Україні. За видатні досягнення та вагомий внесок у розвиток міцних відносин між Канадою та Україною Руслана Вжесневська була нагороджена відзнакою Посольства Канади в Україні, численними подяками; нагородою міськвиконкому м. Торонто та від Канадської держави за видатні внески у розвиток відносин між Канадою та Україною. Серед інших відзнак – нагрудний знак «За заслуги» І ступеня від Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи; численні подяки та грамоти від сирітських установ України; нагорода від Світової федерації українських жіночих організацій; Почесна грамота Міністерства України у справах сім‘ї, молоді та спорту; відзнакою за вагомий внесок в розвиток туристичної галузі та соціально-економічний розвиток Яремчанщини; нагородою «Золотий Вогонь» від організації «Пласт». У всіх починаннях Руслану Романівну підтримують її найрідніші люди – чотири доньки, які розділяють її життєві переконання: «Спішу творити добро, вірити, надіятись, любити, слухати і бути почутою, шукати, відкривати нове. Найважливіше зараз – усвідомлення відповідальності за виховання здорового, з християнською мораллю підростаючого покоління Української держави, щоб забезпечити повноцінне життя прийдешнім поколінням та відповідну пошану нашим батькам. Закликаю всіх робити цей світ кращим!»