СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Яремійчук Ярослав Стефанович

Яремійчук

Ярослав Стефанович

Головний інженер Публічного акціонерного товариства «Укргазвидобування» національної акціонерної компанії «Нафтогаз україни», академік Української нафтогазової академії

Відомий спеціаліст та організатор української газовидобувної індустрії, Ярослав Стефанович Яремійчук, є ініціатором впровадження в Україні наукоємних технологій буріння горизонтальних свердловин, потужних гідророзривів пластів, сервісів по відробці доліт і бурових розчинів. Народився 11 травня 1955 р. в смт Заболотів Снятинського району Івано-Франківської області. У 1977 р. закінчив газонафтопромисловий факультет Івано-Франківського інституту нафти і газу за спеціальністю «Буріння нафтових і газових свердловин», де опанував професію, якій присвятив усе життя. З 1977 по 1986 рр. працював помічником бурильника, помічником бурового майстра, начальником районної інженерно-технологічної служби виробничого обєднання «Укргазпром» у с. Наталіне Красноградського району Харківської області. Це були роки першого досвіду і реалізації професійних знань. У 1986–1995 рр. Я.С. Яремійчук обіймав керівні посади: начальник центральної інженерно-технологічної служби, головний інженер, заступник генерального директора з виробництва Державного бурового підприємства «Приполярбургаз» у м. Новий Уренгой Ямало-Ненецького автономного округу Тюменської області Російської Федерації від ВО «Укргазпром», а з 1994 року від РАТ «Газпром».

З 1996 р. продовжує роботу в нафтогазовій галузі України на посаді заступника начальника управління буріння свердловин АТ «Укргазпром», яку обіймав до 1998 р. Наступне десятиліття трудової діяльності Я.С. Яремійчука пов’язане з дочірньою компанією «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» (з 2012 р. – ПАТ «Укргазвидобування»), яке проводить активну діяльність з геологорозвідки, буріння, видобутку, переробки, охорони праці та екології. На цьому підприємстві пройшов професійне зростання від начальника управління буріння та видобутку до генерального директора. Досконале володіння технологіями буріння, видобутку, підготовки і перероблення вуглеводнів, непересічні організаційні здібності стали запорукою чіткої та надійної роботи компанії, яка об’єднує багатотисячний колектив. У 2008–2010 рр. завдяки високому професіоналізму та значному виробничому досвіду призначений радником голови правління НАК «Нафтогаз України». З 2010 р. – головний інженер ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України». Ярослав Стефанович безпосередньо керує будівництвом і реконструкцією багатьох газовидобувних виробництв, облаштуванням і введенням в дію нових газових родовищ, дотискуючих компресорних станцій, запровадженням у виробництво нової техніки і передових технологій та інших об’єктів з метою забезпечення компенсації зниження природного падіння та стабілізації видобутку газу на родовищах ПАТ «Укргазвидобування». Основна увага у виробничій діяльності Я.С. Яремійчука зосереджена на розробці сучасних технологій буріння, видобутку та переробки вуглеводнів на родовищах ПАТ «Укргазвидобування», тому він активно займається науковими дослідженнями. Автор та співавтор понад 60 публікацій і винаходів, у тому числі понад 30 винаходів, 4 довідників і словників з питань буріння та видобутку газу. За активну виробничу діяльність Ярослав Стефанович Яремійчук нагороджувався численними відзнаками ВАТ «Укргазпром», ДК «Укргазвидобування», НАК «Нафтогаз України». У 2007 р. за досягнення високих показників у виробничій діяльності був відзначений Грамотою Кабінету Міністрів України. Одружений, має трьох дітей. Життєве кредо Ярослава Стефановича визначають дві його життєві цінності: «Робота і родина – запорука життєвого успіху».