СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Солдатов Віталій Єгорович

Солдатов

Віталій Єгорович

депутат приморської районної ради V скликання, Директор оздоровчого комплексу «Прибій» акціонерного товариства «Мотор Січ»

За значний особистий внесок у розвиток житлово-комунального господарства та­ побутового обслуговування населення, вагомі трудові здобутки, багаторічну сумлінну працю присвоєно почесне звання «Заслужений працівник сфери послуг України» (2012). Народився 27 серпня 1952 р. в місті Єнакієве Донецької області. З 1970 по 1974 рр. навчався у Харківському державному інституті культури, де обрав творчу спеціальність – «Клубний працівник вищої категорії, керівник художнього колективу (хорового)». Трудову діяльність розпочав у закладах Харківської області, де працював протягом 1972–1974 рр. Солдатськими буднями проминули 1974–1975 рр., коли Віталій Єгорович служив в армії. З листопада 1975 р. продовжив роботу в Приморському районі Запорізької області спочатку методистом, потім художнім керівником районного будинку культури. З 1978 по 1985 рр. працював керівником Приморського відділу культури. Період з 1985 до 1994 рр. відзначився роботою у закладах культури та соціальної сфери Запорізької області.

До жовтня 1995 р. очолює відділ Запорізького обласного базового центру соціальних служб для молоді, до серпня 1996 р. – управління культури місцевого виконавчого комітету м. Запоріжжя. З 1996 р. до теперішнього часу Віталій Єгорович – директор оздоровчого комплексу «Прибій» АТ «Мотор Січ». Під керівництвом Віталія Єгоровича оздоровчий комплекс став одним із кращих закладів подібного типу Запорізької області. У 2006 році Віталій Єгорович був обраний депутатом Приморської районної ради V скликання, входив до складу постійної комісії з депутатської діяльності, етики й захисту прав громадян. Як помічник-консультант народного депутата України В’ячеслава Олександровича Богуслаєва, зустрічався з мешканцями міста та сіл району, розглядав звернення та заяви громадян, допомагав у вирішенні питань, які їх турбували. Віталій Єгорович бере активну участь у житті територіальної громади, вносить конструктивні пропозиції і доповнення до програм соціально-економічного та культурного розвитку району, сприяє залученню інвестицій в економіку району. Протягом багатьох років Віталій Єгорович входить до складу Ради директорів баз відпочинку та оздоровчих закладів Приморського району. Головним в організації роботи оздоровчих закладів вважає зростання якості надання послуг, збільшення кількості робочих місць у санаторно-курортних закладах, їх економічне зміцнення. Вагомий особистий внесок Солдатова Віталія Єгоровича неодноразово відзначався відомчими нагородами, відзнаками Приморської районної державної адміністрації, Приморської районної ради. У 2009 році був нагороджений орденом Запорізької обласної ради «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня, а з початку 2012 року є лауреатом Народного рейтингу «Видатні Запоріжці». У 2011 році Віталій Єгорович був нагороджений нагрудним знаком Міністерства культури і туризму України «Почесний працівник туризму України», ювілейною медаллю «Двадцять років незалежності України» та орденом «За верность Отечеству» Всесвітньої академії наук комплексної безпеки (РФ). З 2010 року Віталій Єгорович є почесним членом Асоціації готельних об’єднань та готелів міст України, а з травня 2012 р. академіком Академії туризму України. Не зупинятися на досягнутому, стверджувати його життєве кредо, Віталію Єгоровичу допомагають дружина Любов Іванівна та син Денис з родиною.