СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Чебаненко Олександр Іванович

Чебаненко

Олександр Іванович

Голова правління — головний лікар ЗАТ «Санаторно-готельний комплекс «Дніпро-Бескид»

Доктор медичних наук Академік Європейської академії проблем людини Повний кавалер ордена «За заслуги» Кавалер ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня Заслужений лікар України

Народився Олександр Іванович 31 липня 1947 року в м. Трускавець Львівської області у сім’ї медиків. Освіту обрав за прикладом своїх батьків — у 1973 році закінчив Львівський державний медичний інститут за спеціальністю «лікар-лікувальник». Майже все трудове життя О.І. Чебаненка пов’язане з санаторієм «Дніпро»: з 1977 року — головний лікар, з 1997 р. — голова правління-головний лікар ЗАТ «Санаторно-готельний комплекс «Дніпро-Бескид». За 34 роки під його керівництвом побудовано і введено в експлуатацію санаторій «Дніпро» на 500 місць, чотиризірковий готель «Бескид», три 72-квартирні житлові будинки для працівників оздоровниці, котельню в мікрорайоні Трускавця та дві міні-котельні з сучасними технологіями. Створено потужну лікувально-діагностичну базу. Олександр Іванович проводить активну науково-дослідну роботу.

Очолює на курорті науково-виробничу групу клінічної бальнеології і фізіотерапії Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця Національної академії наук України. З 2002 року є завідувачем вперше відкритої в Україні кафедри курортного менеджменту на базі ЗАТ СГК «Дніпро-Бескид» з підготовки кадрів з менеджменту готельного, курортного і туристичного сервісу Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І.Франка. Автор 76 наукових робіт, двох винаходів і шести монографій, дві з яких присвячені чорнобильським проблемам. З 2004 року Олександр Іванович Чебаненко — голова правління спеціальної економічної зони «Курортополіс Трускавець» (створена у 2000 році з метою значного покращення якості обсягів санаторно-курортного оздоровлення населення, прискорення реформування курортної галузі та розвитку туризму, забезпечення росту інноваційної та інвестиційної діяльності, вирішення проблем унікальної гідромінеральної бази Карпат та її ефективного використання в умовах ринку). Як небайдужу людину, працьовиту та висококваліфіковану — Олександра Івановича неодноразово обирали депутатом Трускавецької міської ради, членом виконкому. Нині він депутат Львівської обласної ради. З перших днів відкриття опікується дитячим будинком «Оранта» у м. Дрогобичі. За його підтримки ведеться будівництво п’яти церков різних конфесій. За видатні заслуги в економічній, науковій, соціально-культурній та громадській сферах Олександра Івановича удостоєно найвищих державних нагород: ордена «За заслуги» ІІІ, ІІ та І ступенів, князя Ярослава Мудрого V ступеня. Нагороджений золотою медаллю «За ефективне управління»; медаллю «Служить и защищать» ІІ, І ступенів; медаллю «За вірність і відданість» Української Автокефальної Православної Церкви; золотим орденом святого князя Костянтина Острозького; орденом святого Архистратига Михаїла, нагрудним знаком «За особливі заслуги»; орденом святого Апостола Андрія Первозванного; орденом святого великомученика Георгія Побідоносця; орденом «За волю» І ступеня; золотим орденом Апостола Андрія Первозванного з діамантами; срібними і золотими орденами «Взірець професіоналізму»; «Знак Пошани»; польським золотим хрестом «За заслуги Речі Посполитої». Присвоєно звання «Почесний громадянин Трускавця». Виховав двох доньок — Людмилу, доктора медичних наук, заслуженого працівника охорони здоров’я України, лікаря-гінекологя, та Надію, лікаря-офтальмолога. Життєве кредо: в людях ціную професійність та порядність.