СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Станкевич Стелла Омелянівна

Станкевич

Стелла Омелянівна

Генеральний директор Товариства з додатковою відповідальністю «Трембіта»

Кавалер Орденів «За заслуги» ІІІ,ІІ ступенів та княгині Ольги ІІІ ступеня Заслужений працівник промисловості України

Успішний український промисловець, Станкевич Стелла Омелянівна народилася 4 липня 1943 року в с. Ошихліби Кіцманського району Чернівецької області. Фах інженера-технолога здобула у стінах Київського інституту легкої промисловості України (нині — Київський національний університет технологій та дизайну) у 1965–1968 роках. Трудовий шлях С.О. Станкевич розпочала у 1960 році, трудилася швачкою, майстром, економістом, обіймала посади інженера-технолога, начальника цеху, головного інженера. Здобутий досвід, уміння організувати та направити в правильне русло робочий процес, креативність мислення та доброзичливість сприяли призначенню на посаду директора товариства з додатковою відповідальністю «Трембіта» (з 1984 р.). Будучи генеральним директором ТзДВ «Трембіта», Стелла Омелянівна приклала всіх зусиль для виведення підприємства на лідируючі позиції. Під її керівництвом піднявся рейтинг підприємства в Україні і на міжнародній арені. І все це завдяки професіоналізму і порядності, відчутті відданності та відповідальності. Незважаючи на проблеми кризового періоду 90-х років, директор Стелла Станкевич зуміла зберегти підприємство, виробництво не зупинялося ні на день, окрім того, динамічно і стабільно розвивалося. Сьогодні ми маємо сучасне швейне виробництво європейського рівня, де використані передові досягнення науки і техніки швейної галузі. Продукція, що виробляється, є якісною, конкурентноспроможною і відповідає міжнародним стандартам.

Майже 20 років плідно співпрацюють з українським виробником закордонні партнери з Італії, Німеччини, Франції, Австрії. Вони задоволені тим, що мають надійного партнера з виготовлення верхнього чоловічого одягу, який реалізують в Італії, Німеччині, Франції, США, Скандинавії та багатьох країнах Східної Європи і СНД. Річний товарообіг становить 42 млн. грн.

Стелла Омелянівна Станкевич — висококваліфікований мудрий керівник, талановитий організатор виробництва. За особистий внесок у розвиток промисловості, ріст обсягів виробництва, впровадження нової техніки та прогресивних технологій Стеллу Омелянівну нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (1997) та ІІ ступеня (2003), орденом княгині Ольги (2009) та ще численними медалями та відзнаками державного і місцевого рівня. У 2000 році їй присвоєно звання «Заслужений працівник промисловості України». Ім’я С.О. Станкевич занесено до Золотої книги ділової еліти України, а Європейська асамблея включила її в національний реєстр європейців.

Протягом своєї діяльності трембітівці добрими справами, одягом та коштами відгукнулися на підтримку неврологічного та геріатричного пансіонатів, полового будинку, хору ветеранів війни, фестивалю дітей сиріт та інвалідів «Сузір’я надій», воїнів афганців, центру одиноких літніх людей «Турбота», обласного відділення «Дитячого фонду України», будівництва храмів.

За чуйність і доброту, меценатську діяльність Стеллу Омелянівну нагороджено орденом «Христа Спасителя». Не шкодує власних зусиль і коштів С.О. Станкевич для вирішення проблем рідного міста. Будучи головою ради директорів підприємств Чернівецької області, членом виконкому міської ради, членом колегії при голові обласної державної адміністрації, вона невпинно поліпшує добробут земляків. За плідну працю, відданість справі їй присвоєно звання «Почесний громадянин міста Чернівці».

Для Стелли Станкевич найвища нагорода це людська шана, відчуття того, що її справи потрібні державі, колективу, друзям, родині, тим обездоленим дітям і сім’ям, які чекають на допомогу і завжди її отримують. Стелла Омелянівна прекрасна мати, яка виховала двох чудових дітей, доньку та сина, вона пишається своїми чотирма онуками та чотирма правнуками. Своїм близьким вона відкриває просту істину: «Сотвори добро, і тобі воздасться».