СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Соколов Ігор Анатолійович

Соколов

Ігор Анатолійович

заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України

Член Національної спілки архітекторів України Член-кореспондент Академії архітектури України

Народився Ігор Анатолійович 7 березня 1958 року у Дніпропетровську. Вищу освіту здобув у Дніпропетровському інженерно-будівельному інституті (нині Придніпровська державна академія будівництва та архітектури), який закінчив у 1984 р. за фахом архітектора-містобудівника. За розподілом був направлений на роботу в групу районного архітектора Межівського району Дніпропетровської області, де обіймав посади техніка, старшого інженера виробничої групи (1984—1985). З 1985 по 1987 рр. І.А. Соколов працює головним архітектором Межівського району. Далі обіймає посаду заступника головного архітектора Павлоградського міськвиконкому (1987—1988). Незабаром завдяки високому професіоналізму Ігор Анатолійович стає головним архітектором міста Павлоград. Отримавши неоціненний досвід та професійне визнання, в 1995 р. Ігор Анатолійович займає посаду директора КП «Архпроект» Спілки архітекторів України (м. Павлоград Дніпропетровської обл.) .

Невдовзі з 1998р. по 2000р. очолює приватну фірму «Архпроект Стиль». У період 2000—2001 рр. І.А. Соколов начальник відділу містобудування та архітектури Управління містобудування та архітектури Дніпропетровської обласної державної адміністрації — головний архітектор Дніпропетровської області. У 2001—2007 роках начальник управління містобудування та архітектури Головного управління будівництва та архітектури Дніпропетровської ОДА,головний архітектор області. Ефективна робота на всіх попередніх посадах була належно оцінена Українським урядом і у 2007 р. Ігор Анатолійович Соколов призначений заступником міністра регіонального розвитку та будівництва України. З 2008— 2010 рр. генеральний директор проектної організації в Дніпропетровську. У 2010 р. повернувся до урядової роботи на посаду заступника міністра регіонального розвитку та будівництва України .
Крім того, І.А. Соколов веде активну громадську та науково-педагогічну роботу. Він член Національної спілки архітекторів України, член-кореспондент Академії архітектури України (2008), викладає на посаді професора Придніпровської Академії будівництва та архітектури (2008), дійсний член Українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць (ІСОМОS) (2009). Має 4 ранг державного службовця. Творча і сумлінна праця Ігоря Анатолійовича відмічена почесними грамотами Держбуду України (2003), Міністерства регіонального розвитку та будівництва України (2007), відзнакою голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації «За розвиток регіону» (2005).