СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Самошин Євген Сергійович

Самошин

Євген Сергійович

ДИРЕКТОР ІЗМАЇЛЬСЬКОЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ ФІЛІЇ ІНСПЕКЦІЇ З ПИТАНЬ ПІДГОТОВКИ ТА ДИПЛОМУВАННЯ МОРЯКІВ

Заслужений працівник транспорту України Почесний працівник транспорту України, Почесний працівник морського та річкового транспорту

Народився 24 січня 1946 року в с. Ясенове Дубенського району Тульської області (Російська Федерація). І хоча все дитинство пройшло на території Східно-Російської рівнини, замилування морем та бажання його покорити з юних літ оселилося в серці Євгена Сергійовича. Історія втілення мрії про море розпочалася ще у 1963 році, коли молодий Євген Самошин став курсантом Ростовського-на-Дону мореплавного училища. Успішно закінчивши навчання 1968 року, він почав працювати третім помічником, а згодом другим та старшим помічником капітана морських суден Азовського морського пароплавства (м. Жданов). У період 1976–1987 років — капітан морських суден Азовського морського пароплавства.

У цей час Є.С. Самошин отримує диплом інженера-експлуатаційника в Одеському інституті інженерів морського флоту за спеціальністю «Експлуатація водного транспорту». З квітня 1987 року працює на посаді капітана морських суден Українського Дунайського пароплавства (м. Ізмаїл). З жовтня 1994 року по червень 1995 року був заступником начальника служби мореплавання Українського Дунайського пароплавства. У 1995–1997 роках — начальник служби експлуатації морського флоту ВАТ «УДП» (м. Ізмаїл). Пост віце-президента з експлуатації — першого віце-президента ВАТ «УДП» Євген Сергійович обіймав з 1997 по 2001 роки. Віце-президент—директор департаменту річкових, пасажирських і транзитних перевезень у 2001–2006 роках (м. Ізмаїл), потім рік був віце-президентом—начальником управління експлуатації річкового флоту (м. Ізмаїл). Від 2007 року — генеральний директор агентства «Дунай-Дніпротранс» АСК «Укррічфлот». З березня по жовтень 2008 року обіймав посаду голови правління—президента ВАТ «Українське Дунайське пароплавство». Від 2009 року Є.С. Самошин очолює Ізмаїльську регіональну філію Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків (м. Ізмаїл). За високі професійні досягнення Євген Сергійович нагороджений орденом Дружби народів, почесним званням «Заслужений працівник транспорту України», нагрудними знаками «Почесний працівник транспорту України» та «Почесний працівник морського і річкового транспорту». Також у своєму арсеналі нагород має почесний знак голови Одеської обласної державної адміністрації та є почесним робітником Міністерства Морського флоту СРСР». Для справжнього морського вовка найголовніше — пристань, де на тебе чекають рідні та друзі. У Є.С. Самошина вона є, надійна, вірна, де завжди радо привітають дружина, два сини та донька.