СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Рижук Сергій Миколайович

Рижук

Сергій Миколайович

ГОЛОВА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ, НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ V ТА VI СКЛИКАНь

Член-кореспондент Української академії аграрних наук, доктор сільськогосподарських наук, Заслужений працівник сільського господарства

Народився 20 січня 1950 року на мальовничій Житомирщині у смт Чуднові. Змужніти та загартуватися допомогла служба в Радянській Армії у 1968–1970 роках. Після звільнення в запас вступив до Жито­мирсь­кого сільськогосподарського інституту, навчався за спеціальністю «Економіст-організатор». Природну цікавість, бажання до самовдосконалення С.М. Рижук зберіг на все життя. Доказом слугує блискучий захист у 2004 році докторської дисертації «Агроекологічні основи ефективного використання осушуваних торфових ґрунтів Полісся і Лісостепу України». Розроблені С.М. Рижуком агроекологічні основи високоефективного використання осушуваних торфових ґрунтів Полісся і Лісостепу є високоефективними та значущими у даній галузі науки, що підтверджується його обранням членом-кореспондентом Української академії аграрних наук.

По закінченні навчання в інституті працював на посаді економіста в колгоспі ім. Островського Чуднівського району Житомирсь­кої області. У період 1976–1979 років — інструктор Житомирського обкому Компартії України. З 1979 по 1983 рр. обіймав посади другого та першого секретаря Житомирського обкому ЛКСМ України. У 1983 році призначений першим секретарем Ємільчинського райкому КПУ, а з 1986 року — інспектор ЦК КПУ. Перший заступник завідуючого сільськогосподарським відділом ЦК КПУ у 1987–1991 роках. Важливого та складного для України 1991 року Сергій Миколайович — на посаді заступника начальника управління Міністерства сільського господарства України. Проявлена відповідальність та далекоглядність дозволили йому у 1992–1996 роках очолити асоціацію агропромислових формувань «Украгроформ». У 1996–1997 роках виконував почесну місію помічника Президента України. З 1997 по 2000 роки — заступник міністра агропромислового комплексу України, потім державний секретар міністерства аграрної політики України, з 2002 року — міністр аграрної політики України. Здійснені у той час впровадження та нововведення є ґрунтовними та діє-вими і дотепер. У 2004 році Сергій Миколайович очолив Житомирську облдержадміністрацію, а з 2005 по 2006 рік був заступником директора наукової бібліотеки Української академії аграрних наук, з 2006 року – голова асоціації «Украгроліс». У 2006–2007 роках — народний депутат України V скликання по багатомандатному загальнодержавному округу, а з 2007 р. — народний депутат України VІ скликання, що свідчить про повагу та зростання довіри виборців. Нині Сергій Миколайович — голова Жито­мирсь­кої облдержадміністрації та голова обласної організації Партії регіонів. Керівник, інте- реси якого перш за все зосереджені на розв’язанні нагальних потреб мешканців Поліського краю. У міцному шлюбі з Людмилою Андріївною зростили сина Володимира та доньку Ольгу.