СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Костерін Володимир Олександрович

Костерін

Володимир Олександрович

голова міжнародного фонду «Скорочення ризиків», Почесний голова партії зелених України, Почесний президент федерації боксу україни

Кандидат наук з державного управління, Кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня

Народився 11 серпня 1968 р. в Києві. Має дві вищі освіти. У 1996 р. закінчив Московський інститут харчової промисловості за спеціальністю «Економіка підприємств»; у 2002 р. — Інститут міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка за спеціальністю «Міжнародне право». З 1988 р. Володимир Костерін активно займається бізнесом у напрямку IT-технологій, девелопменту та медіа. У Національній академії державного управління при Президентові України захистив кандидатську дисертацію на тему «Управління соціально-економічною системою великого міста», здобув науковий ступінь кандидата наук з державного управління. Предмет наукового пошуку та його практичного впровадження — законодавче забезпечення переходу України до сталого екологічно безпечного розвитку. Володимир Олександрович веде активну громадську та політичну роботу.

З 1997 р. президент Міжнародної громадської організації «Міжнаціональний конгрес «Злагода». В.О. Костерін виступив ініціатором створення Інституту проблем законодавства ім. Ярослава Мудрого та Інституту сталого розвитку ім. Володимира Вернадського. З 2003 р. очолює Наглядову раду телеканалу «Тоніс». Основне завдання громадської діяльності Володимира Олександровича — сформувати в Україні «зелений тренд», сприяти розвитку екологічної культури та ринку зелених товарів і послуг. Завдяки активній громадській позиції у 2002 р. Костерін Володимир Олександрович обраний на посаду заступника голови Партії Зелених України, згодом у 2006 р. на XIV позачерговому з’їзді ПЗУ — головою Партії Зелених України. 24 жовтня 2009 р. на XVIII позачерговому з’їзді ПЗУ Володимира Олександровича Костеріна обрано почесним головою партії. Докладає свої сили та натхнення до розвитку українського спорту. 22 грудня 2006 року Володимира Костеріна було обрано президентом Федерації боксу України, а у 2008 р. — почесним президентом. З 2007 р. В.О. Костерін увійшов до складу опікунської ради національного соціального проекту «Дитяча лікарня майбутнього». У вересні 2007 р. Володимир Олександрович Костерін ініціював Київський міжнародний екологічний форум (KIEF), учасниками якого стали представники двадцяти країн світу. На конференціях обговорювалося міжнародне співробітництво заради сталого розвитку (KIEF-2007); екологічна безпека як основа національної безпеки (KIEF-2008); екоподаткова трудова реформа (KIEF-2009); державно-приватне партнерство у сфері скорочення ризиків як основа конкурентоспроможності країни у XXI столітті (KIEF-2011) та інші стратегічно важливі питання. У 2010 р. В.О. Костерін заснував у Женеві (Швейцарія) Міжнародний фонд «Скорочення ризиків» (Risk Reduction Foundation), який проводить активну співпрацю з іншими громадськими та політичними організаціями. Вже підписаний договір про співпрацю у напрямку підтримки молодіжних організацій («Пласт»), реалізації наукових та екологічних проектів; досягнута домовленість про співпрацю у напрямку рейтингування країн-членів ПАРЄ за показникам скорочення ризиків. У вересні 2008 р. Указом Президента України В.О. Костерін нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня за високі здобутки збірної Федерації боксу України на Олімпійських іграх в Пекіні (Китай). Громадська та політична діяльність Володимира Олександровича підпорядковані його життєвому кредо: «Економічно вигідне те, що екологічно безпечне».