СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Кличко Віталій Володимирович

Кличко

Віталій Володимирович

лідер політичної партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи)», депутат Київської міської ради, співзасновник благодійної організації «Фонд братів Кличків»

Герой України, Кавалер ордена «За заслуги» ІІІ, І ступенів, Кавалер ордена «За мужність» І ступеня

Народився 19 липня 1971 року в селищі Біловодське Московського району Киргизької РСР у родині військовослужбовця. У 1984 році родина Кличків переїхала до України. У 1995 році закінчив Переяслав-Хмельницький філіал Київського державного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова. У лютому 2000 року захистив кандидатську дисертацію «Методика визначення якостей боксерів у системі багатоетапного спортивного відбору» в Національному університеті фізичного виховання та спорту. У січні 2011 року закінчив Національну академію державного управління при Президентові України, отримав ступінь магістра за спеціальністю «Управління суспільним розвитком». Майбутній чемпіон світу з боксу, Віталій Кличко почав займатися цим видом спорту у 14 років.

За свою спортивну кар’єру досяг висот світового рівня: двократний чемпіон світу з кікбоксингу серед аматорів і чотирикратний серед професіоналів, триразовий чемпіон України з боксу, чемпіон Перших Всесвітніх Ігор Військовослужбовців, срібний призер Чемпіонату світу з боксу серед аматорів. На професійному ринзі з 1996 року. Чемпіон Європи, інтерконтинентальний чемпіон за версіями WBO і WBA, чемпіон світу з боксу в суперважкій ваговій категорії за версіями WBO і WBC. Віталій Кличко відомий як активний громадський діяч. З 1998 по 2003 роки був членом правління Міжнародного фонду сприяння розвитку спорту «Спорт — XXI століття». З 2002 року — спеціальний уповноважений ЮНЕСКО за програмою «Освіта для дітей з бідних країн». У 2003 році разом з братом Володимиром заснував благодійну організацію «Фонд братів Кличків». Протягом тривалого часу Фонд реалізує масштабні благодійні проекти, спрямовані на оздоровлення населення, покращення освіти дітей та молоді, підтримку спорту в Україні. З 2005 року Віталій Кличко є віце-президентом Національного олімпійського комітету, з 2011 — послом волонтерської програми Євро-2012. Політичну кар’єру розпочав у березні 2006 року, коли одночасно балотувався до Верховної Ради та Київської міської ради. За підсумками виборів очолив фракцію в Київській міськраді. Після позачергових виборів мера та Київської міської ради навесні 2008 року Блок Віталія Кличка вдвічі збільшив своє представництво у столичному парламенті. У квітні 2010 року Віталій Кличко очолив загальноукраїнську політичну партію «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи)». Депутатську фракцію Блоку Кличка у Київській міській раді також було перейменовано на фракцію партії «УДАР Віталія Кличка». У жовтні 2010 року партія гідно пройшла випробування місцевими виборами. За високі досягнення в спорті та активну громадську діяльність Віталію Кличку присвоєно звання Героя України із врученням ордена Держави, нагороджено орденами «За заслуги» І, ІІІ ступенів, «За мужність» І ступеня. У червні 2010 р. Кличко отримав орден «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччиною». За активну участь у міжнародній програмі ЮНЕСКО «Освіта для дітей з бідних країн» Віталій Кличко отримав спеціальну нагороду «Герой для дітей». Лауреат премії Світової академії спорту «Лауреус» у номінації «Повернення року» (червень 2009 року). Державний діяч 5 рангу, радник Президента України (2006 — 2008 роки). Віталій Кличко одружений. Виховує трьох дітей — Єгора, Єлизавету та Максима, яких називає своїм найбільшим досягненням у житті. Життєве кредо: «Головне — воля до перемоги».