СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Гриневецький Сергій Рафаїлович

Гриневецький

Сергій Рафаїлович

Народний депутат України, перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, член комісії при Президенті України з питань помилування

Кавалер ордена «За заслуги» ІІІ та ІІ ступенів, Кавалер ордена князя Ярослава Мудрого V та IV ступенів

Народився Сергій Рафаїлович 25 вересня 1957 року в с. Лужанка Тарутинського району Одеської області. У 1979 році закінчив Одеський технологічний інститут холодильної промисловості, отримавши спеціалізацію «Інженер-механік». Другу вищу освіту здобув 1985 року в Українській сільськогосподарській академії (нині — Національний аграрний університет) за спеціальністю «Механізація сільського господарства». Трудовий шлях Сергія Рафаїловича розпочався у 1979 році з посади інженера-технолога, потім працював начальником технічного обмінного пункту, завідуючим ремонтних майстерень, заступником керівника з матеріально-технічного забезпечення Роздільнянського районного виробничого об'єднання з виробничо-технічного забезпечення сільського господарства.

У 1982–1984 роках обіймав посаду першого секретаря Роздільнянського районного комітету комсомолу. З 1984 року — другий секретар, у період 1986–1990 років перебував на посаді першого секретаря Одеського обласного комітету ЛКСМУ, потім рік був першим секретарем Роздільнянського райкому КПУ. За роки партійної роботи проявив себе як мудрий, врівноважений, завжди відкритий до конструктивного діалогу керівник, який щиро переймається проблемами населення. Очолював об’єднання «Одеса-Імпекс» у 1992–1994 роках. Керував з 1994 по 1995 рік секретаріатом Одеської обласної ради. У 1995–1998 роках був заступником голови Одеської облдержадміністрації, від 1998 року — народний депутат України. Сергій Рафаїлович обіймав у 1998–2005 роках посаду голови Одеської обласної державної адміністрації, протягом 1999–2002 років — голова Одеської обласної ради. Член Ради по роботі з кадрами при Президентові України (1998–2000) та член Комісії з питань морської політики при Президентові України (1998–2000). С.Р. Гриневецький з квітня 2006 по жовтень 2007 року був депутатом Одеської обласної ради, керівником фракції Народної партії «Народна ініціатива», головою Одеської обласної організації Народної партії та заступником Голови Народної партії. Від 2007 року — народний депутат України (фракція Народної партії), перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони. Член Комісії з питань помилування при Президентові України. Повагу та прихильність виборців Сергій Рафаїлович завжди завойовував чітким дотриманням прав та обов’язків народного депутата, він постійно підтримує зв’язки з виборцями, вивчає громадську думку, потреби і запити населення, вживає заходів щодо усунення їхніх проблем. Автор та співавтор книг: «Черноморская энциклопедия», «Черноморский узел», «Геополитическое казино Причерноморья», «Дунайская энциклопедия», «Заявка на самоубийство: зачем Украине НАТО?», «Шлях до активного нейтралітету». За досягнення у професійній діяльності нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, орденом «Мадярський конник» (Болгарія), орденом Дружби (Російська Федерація), Ordinul de onoare (Республіка Молдова). Сергій Рафаїлович щасливо одружений, має доньку. Обіймаючи керівні посади майже 30 років, постійно працюючи з великою кількістю людей та вирішуючи різноманітні завдання, С.Р. Гриневецький взяв за життєве правило вислів: «Ціную три «Д» — доступність, доброзичливість та добропорядність».