СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Красногор Олександр Володимирович

Красногор

Олександр Володимирович

Заступник уповноваженого представника Нотаріальної палати України у Чернігівській області , приватний нотаріус Чернігівського міського нотаріального округу, доктор філософії в галузі права

Професіоналізм нотаріуса полягає не лише у бездоганному знанні законодавства, а й в умінні спілкуватися з людьми. Таке вміння не здобути за визначений проміжок часу, воно формується з кожним наступним роком роботи, в результаті стаючи частиною досвіду. На власному прикладі в цьому переконався Олександр Володимирович Красногор. Народився 17 листопада 1971 у м. Шостка Сумської області. Правознавство вивчав у Бобровицькому радгосптехнікумі, що на Чернігівщині (1990–1992), та Міжрегіональній академії управління персоналом, яку успішно закінчив у 1999 р. Трудовий шлях розпочав юрисконсультом радгоспу «Новгород-Сіверський» у м. Новгород-Сіверський Чернігівської області. З того часу майстерно поєднував навчання з практичною діяльністю. У 1994–1996 рр. працював консультантом Новгород-Сіверської районної державної нотаріальної контори. З 1996 до 2001 рр. – провідний, головний спеціаліст відділу організації та за- безпечення діяльності судів та відділу нотаріату Чернігівського обласного управління юстиції. У 2001 р. організував власну нотаріальну практику – приватний нотаріус Чернігівського нотаріального округу. Правові сфери спеціалізації О.В. Красногора – нерухомість, цивільне та сімейне право, реєстрація фізичних та юридичних осіб.

У нотаріальній конторі виконують весь спектр нотаріальних дій, передбачених законодавством. Олександр Володимирович безпосередньо проводить правову роз’яснювальну роботу серед населення через публікації та виступи у засобах масової інформації, на громадських зібраннях тощо. Власний досвід передавав молодому поколінню студентівюристів Чернігівської філії Московського державного відкритого університету, де за сумісництвом у 2000–2002 рр. викладав курс «Нотаріат». У 2007 р. поглиблював знання з фаху в Академії адвокатури України, отримав диплом магістра права. З 2009 до 2011 рр. продовжував педагогічну роботу в Чернігівському інституті інформації, бізнесу і права Міжнародного науково-технічного університету (за сумісництвом) та Чернігівському інституті імені Героїв Крут Міжрегіональної академії управління персоналом. Олександр Володимирович значну увагу приділяє громадській діяльності: є дійсним членом Академії нотаріату України, методичної ради нотаріату при Головному управлінні юстиції в Чернігівській області, Всеукраїнської громадської організації «Сила і честь», заступником уповноваженого представника Нотаріальної палати України в Чернігівській області, представником від Чернігова у Всеукраїнській благодійній організації «Фонд допомоги нотаріусам». У 2004–2013 рр. очолював Чернігівське обласне відділення Української нотаріальної палати, у 2010–2013 рр. був членом ради Української нотаріальної палати. Правознавець неодноразово отримував нагороди й відзнаки Міністерства юстиції України та органів місцевого самоврядування, серед яких: почесна грамота виконавчого комітету Чернігівської міської ради, відзнака Української нотаріальної палати за кращі професійні досягнення за результатами Всеукраїнського конкурсу «Кращий нотаріус», нагрудний знак Міністерства юстиції України «За заслуги», грамота та медаль Української православної церкви «Святий князь Володимир», відзнака Української нотаріальної палати «Кращий нотаріус року» в номінації «Кращий керівник відділення, колективного члена Української нотаріальної палати», відзнака Асамблеї ділових кіл України «Золотий Хрест честі і звитяги», золота медаль Міжнародної кадрової академії «За ефективне управління», диплом переможця конкурсу «Наше місто – кращі особистості, підприємства та визначні події Чернігова 2009 року», вища відзнака Української нотаріальної палати «За заслуги перед нотаріатом», нагрудний знак Нотаріальної палати України «За високі досягнення у професійній та громадській діяльності». З 2010 р. Олександр Володимирович – почесний професор Міжнародної кадрової академії. Життєве кредо О.В. Красногора: «Ніколи не здаватися, а йти вперед і завжди посміхатися!»