СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Кисіль Василь Іванович

Кисіль

Василь Іванович

Професор кафедр и міжнародного приватного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, старший партнер Адвокатського об’єднання «ЮФ «Василь Кісіль і Партнери», доктор юридичних наук, професор

Василь Кисіль – один із провідних українських експертів у сферах міжнародного приватного права, цивільного права та законодавства про інвестиції. Рекомендований незалежними міжнародними довідниками Chambers Europe і Chambers як «заслужений юрист, до якого клієнти звертаються за порадою зі складних стратегічних питань». Народився 28 жовтня 1948 р. у с. Григорівка Обухівського району Київської області. У 1971 р., закінчивши факультет міжнародних відносин та міжнародного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розпочав викладацьку роботу. З того часу трудова діяльність Василя Івановича пов’язана з Інститутом міжнародних відносин: асистент, старший викладач, доцент, професор кафедри міжнародного приватного права. Кандидатську дисертацію захистив у 1980 р., докторську – в 2001 р. У 1987 р. був одним із засновників і головою правління ТОВ «Юрзовнішсервіс», а в 1992 р. спільно зі студентами заснував ТОВ «Василь Кісіль і Партнери» – першу в Україні приватну юридичну фірму. На сьогодні «Василь Кісіль і Партнери» є адвокатським об’єднанням з репутацією універсальної національної фірми, що надає повний комплекс юридичних послуг і визнана на міжнародному рівні.

Правова спеціалізація В.І. Кисіля охоплює питання міжнародного приватного права, цивільного та сімейного права, правове регулювання господарських відносин, корпоративне право, зовнішньоекономічну, правозахисну та викладацьку діяльність. Тематика його наукових досліджень – теоретичні та практичні аспекти кодифікації міжнародного приватного права, цивільно-правові засади регулювання господарської діяльності. Під керівництвом професора В.І. Кисіля захистилися 24 кандидати юридичних наук. Василь Іванович брав участь у законотворчій роботі як член комісій з підготовки багатьох проектів законів України у сфері зовнішньоекономічної діяльності, іноземного інвестування, цивільно-правового регулювання та інших. Нині є членом науково-консультативних рад при Вищому господарському суді України, Верховному Суді України, Вищому адміністративному суді України, членом Постійної палати Третейського суду (м. Гаага). Опублікував велику кількість наукових статей та монографічних досліджень. Найвідоміші монографії: «Иностранцы и советский закон», «Права і обов’язки батьків та дітей», «Международное частное право» (у співавторстві), «Гражданское право» (у співавторстві), «Правовой статус иностранцев в СССР» (у співавторстві), «Совместные предприятия: создание и деятельность», «Регулювання договірних відносин в українському праві» (фінською мовою), «Міжнародне приватне право: питання кодифікації», «Міжнародне приватне право», підручник «Міжнародне приватне право» (у співавторстві). За вагомий внесок у розвиток вищої освіти, підготовку висококваліфікованих кадрів нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Також відзначений орденами «Петро Могила» та святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня. Удостоєний почесної відзнаки Асоціації правників України «За честь і професійну гідність». Василь Іванович одружений, має двох доньок. Життєве кредо юриста: «Відчувати свою необхідність у міру своїх ексспроможностей».