СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ


Іваненко Яна Леонідівна

Іваненко

Яна Леонідівна

суддя Київського апеляційного господарського суду

Іваненко Яна Леонідівна народилася 17 травня 1976 р. у місті Києві. Кваліфікацію «Спеціаліст права» за спеціальністю «Правознавство» здобула 1998 року у відомому своїми давніми юридичними традиціями Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Відразу після отримання диплома талановиту студентку запросили працювати у Вищій раді юстиції України. З 1998 по 2002 р. обіймала посади провідного спеціаліста, помічника, радника, головного радника-керівника служби Голови Вищої ради юстиції України.

За чотири роки роботи на відповідальних посадах Яна Лео­нідівна збагатила досвід, поглибила знання, підвищила професійний рівень, і, як наслідок, висококваліфікованого фахівця запросили працювати до Верховної Ради України. З 2002 по 2004 рік Я. Л. Іваненко посідала місце помічника-консультанта народного депутата України. Нова робота вимагала максимальної зосередженості та самовіддачі, постійного самовдосконалення та навчання, та Яна Леонідівна завжди вміла прийняти виклик і вийти переможницею з будь-якої ситуації.

Характер безумовного лідера проявився і на посаді судді господарського суду Київської області, де вона почала працювати з травня 2004 року. Наступним кроком у професійному зростанні стало призначення Я. Л. Іваненко у вересні 2007 ро­ку суддею Київського апеляційного господарського суду. Розуміючи всю відповідальність і покладену довіру, суддя Іваненко вірно служить Феміді. За Яною Леонідівною закріпилася репутація без­компро­місного, принципового, справедливого судді. У 2006 р. вона була обрана членом Виконкому Ради Союзу юристів Украї­ни, почесний член Всесвітньої асоціації юристів та Віце-­президент Міжнародного благодійного фонду юристів України. Досягнення та власні якості Я. Л. Іваненко відзначенні нагородами Союзу юристів України, Всесвітньої асоціації юристів. У 2002 р. нагороджена відзнакою Міністерства юстиції України «За заслуги», а у червні 2004 р. Указом Президента України їй присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України». Також Іваненко Яну Леонідівну нагороджено почесними грамотами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, вищими церковними нагородами православних церков Київського і Московського патріархату. У 2006 році отримала Почесну відзнаку Вищої ради юстиції та Почесну відзнаку Конституційного суду України. Молоді, енергійні, незламні фахівці — надія судової системи України, Яна Леонідівна одна з них, завжди готова відстоювати правду та справедливість, діяти згідно законів України.