СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ


Добрянський Віталій Віталійович

Добрянський

Віталій Віталійович

Голова Чернігівського окружного адміністративного суду, Кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, Заслужений юрист України

Народився Віталій Віталійович 16 серпня 1954 р. у м. Чернігові. Розпочав трудову діяльність в органах судової влади у 1971 р. після здобуття вищої освіти у Всесоюзному юридичному заочному інституті (московський факультет) з посади діловода суду. Потім обіймав посади слідчого прокуратури і управління внутрішніх справ. З 1980 р. працював на посадах судді Деснянського та Новозаводського районних судів Чернігова. В червні 1988 року призначений головою Деснянського районного суду Чернігова, який очолював протягом 19 років. Під керівництвом Віталія Віталійовича суд мав найкращі показники роботи серед інших судів Чернігівської області. В. В. Добрянський вів активну роботу в органах суддівського самоврядування, протягом шести років очолював Раду суддів Чернігівської області, був делегатом всіх з’їздів суддів України.

У грудні 2006 року Верховною Радою України В. В. Добрянського було обрано на посаду судді Чернігівського окружного адміністративного суду безстроково, а вже в квітні 2007 р. Указом Президента України призначений на посаду голови цього суду. Саме завдяки В. В. Добрянському в області започатковано діяльність та функціонування спеціалізованого адміністративного суду. Завдяки його наполегливості створені умови для роботи суду: виділено приміщення, створено комп’ютерну систему обліку і розподілу судових справ, є архів і бібліотека. Велику увагу Віталій Віталійович приділяє добору і вихованню кадрів. В суді працює 16 суддів, 57 працівників апарату суду, з них 89 % мають повну юридичну освіту, а решта навчається у вищих навчальних закладах. Як фахівець високого рівня В. В. Добрянський бере участь у різного роду громадських заходах, семінарах, своєю бездоганною працею особисто підвищує авторитет судової влади, сприяє формуванню в громадськості сталого переконання у правоті, незалежності та об’єктивності судової влади. За сорок років роботи в правовій системі Віталій Віталійович Добрянський зарекомендував себе здібним організатором, котрий глибоко знає чинне законодавство, вміє зважено оцінити політичну ситуацію, завжди відстоює державницьку позицію. Як досвідчений і компетентний фахівець він вносить вагомий вклад в утвердження і розвиток адміністративної юстиції, вдосконалення судочинства, забезпечення верховенства права при захисті конституційних прав, свобод і інтересів громадян. За сумлінну працю, бездоганність, високі професійні, організаторські і моральні якості Віталію Віталійовичу Добрянському присвоєне почесне звання «Заслужений юрист України». За видатні заслуги у державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності В. В. Добрянського нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, медаллю «За трудову відзнаку»; почесними знаками Вищої ради юстиції України «За видатний внесок у зміцнення судової влади», Вищого господарського суду України «Знак пошани», Вищого адміністративного суду «За вагомий вклад у розвиток правосуддя»; почесною грамотою Київського апеляційного адміністративного суду, кількома почесними грамотами Чернігівської обласної ради і Чернігівської обласної державної адміністрації та іншими. За особистий внесок у справі відродження духовності, піднесення ролі Церкви у житті суспільства і держави нагороджений орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня та за особистий внесок у видавничу, церковно-літературну та письменницьку діяльність, а також за поширення світлих ідеалів православ’я в суспільно-політичному житті України орденом Нестора Літописця Української Православної Церкви. Віталій Віталійович разом з дружиною виховали сина Дмитра та доньку Катерину, які пішли батьківським шляхом — здобули вищу юридичну освіту і працюють за фахом.