СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ


Вегера Володимир Михайлович

Вегера

Володимир Михайлович

ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ПРОКУРОРА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ, СТАРШИЙ РАДНИК ЮСТИЦІЇ

Володимир Михайлович Вегера народився 7 листопада 1965 року у с. Івахни Монастирищенського району Черкаської області. Після закінчення загальноосвітньої школи два роки працював помічником комбайнера та водієм Цибулівського цукрового комбінату у смт Цибулів Монастирищенського району. Ще зі школи плекаючи мрію отримати вищу юридичну освіту, після двох років служби в армії, у 1988 році Володимир Вегера став слухачем Харківського юридичного інституту. У 1994 році В. Вегера закінчив Українську державну юридичну академію за спеціальністю «Правознавство».

Кар’єру юриста, по закінченню вищого навчального закладу, В. Вегера розпочав на посаді слідчого-стажиста, а у подальшому — слідчого прокуратури Кам’янського району Черкаської області.

За два роки молодого спеціаліста призначили старшим слідчим слідчого відділу слідчого управління прокуратури Черкаської області.

Вже у квітні 2000 р. В. Вегеру наказом Генерального прокурора України призначено прокурором Христинівського району Черкаської області. В районі про нього відгукувалися як про неупередженого та справедливого прокурора, у колективі — як про спокійного, врівноваженого, розсудливого та толерантного керівника. Згодом його було призначено на посаду начальника слідчого відділу прокуратури області, Смілянського міжрайонного прокурора, а у вересні 2004 р. — заступника прокурора Черкаської області — начальника управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство. Роботі в органах прокуратури В. Вегера віддав 17 років, зав­жди вважаючи роботу в прокуратурі вінцем кар’єри юриста. У лютому 2011 р. Володимира Вегеру наказом Генерального прокурора України було призначено першим заступником прокурора Черкаської області.