СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Станко Петро Іванович



Станко
Петро Іванович


Голова Іршавської районної ради

Петро Станко народився 9 серпня 1971 року в с. Білки Іршавського району, що на Закарпатті. Першу фахову освіту здобув у Семенівському технікумі механічної обробки деревини у місті Нижній Новгород (Росія), який закінчив 1990 року за спеціальністю "Технік-механік", з кваліфікацією "молодший спеціа-ліст". Після навчання повернувся на батьківщину і почав працювати на меблевій фабриці м. Іршави. У цьому році розпочалась і громадська діяльність Петра Станка: у рідному селі він заснував осередок молодіж-ної спортивно-патріотичної організації "Пласт". Добра фізична підготовка знадобилася Петру Станку під час служби в Збройних силах України (1990-1992), яку проходив у десантно-штурмовій бригаді м. Харів на Львівщині.
З 1993 року Петро Іванович працює у концерні "Срібна Земля": спершу референтом президента концерну, потім першим заступником віце-президента, а згодом віце-президентом.
Політична діяльність Петра Станка розпочалася 1995 року зі вступу до лав обласної організації Християнсько-народної спілки Закарпаття. Активна життєва позиція Петра Івановича, відповідальність та наполегливість були пошановані високою довірою: 1998 року його обрано депутатом Закарпатської обласної ради ІІІ скликання за мажоритарною системою по Іршавському виборчому округу, а потім переобрано 2002 року.

1999 року Петро Станко вступає до лав партії "Реформи і порядок", де обіймав посади заступника обласної організації "ПРП" та голови районної органі-зації "ПРП". 2001 року починається діяльність Петра Івановича в органах виконавчої влади - його призна-чено заступником начальника управління з питань фізичної культури, спорту та туризму і курортів - начальника відділу по туризму і курортах Закарпат-ської обласної державної адміністрації. Згодом він обійняв посаду головного спеціаліста відділу орендних відносин управління майном Закарпатської обласної державної адміністрації.
Виконання депутатських обов'язків вимагало від Петра Станка глибоких знань та ширших горизонтів, тому він вирішує здобувати вищу освіту. 2003 року він закінчив Міжрегіональну академію управління персо-налом м. Ужгорода за спеціальністю "Правознавство", здобувши кваліфікацію "Спеціаліст". А 2006 року отримав диплом магістра Міжрегіональної академії управління персоналом м. Києва за спеціальністю "Фінанси і кредит". 2008 року закінчив Національну академію державного управління при Президентові України м. Києва за спеціальністю "Управління суспільним розвитком", отримавши кваліфікацію магістра.
З березня 2005 р. Петро Станко перебуває у списках партії Народний союз "Наша Україна", чиїм гаслом: "Не словом, а ділом" він неухильно керується у своїй роботі. У цей час Петро Іванович є членом Закарпат-ської обласної ради "НСНУ" та головою Іршавської районної організації "НСНУ". 2005 року обійняв посаду заступника голови Закарпатської обласної ради.
2006 року, балотуючись за пропорційною систе-мою, Петро Станко одночасно обраний депутатом Закарпатської обласної ради та Іршавської районної ради, в якій обраний головою, після чого відмовився від мандата депутата обласної ради. У липні 2008 року призначений головою обласного виконкому НСНУ, а згодом обраний першим заступ-ником голови Закарпатської регіональної організації Народний союз "Наша Україна".
За віддану та наполегливу роботу Петро Станко нагороджений 2008 року орденом "За заслуги" ІІІ ступеня і цього ж року Асамблея ділових кіл України нагородила його нагрудним знаком "Лідер України".
Але найбільшою винагородою для Петра Івановича в житті є підтримка родини: дружини Наталі та дочок Аліни, Маргарити, Наталі.