СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Сенін Юрій Леонідович



Сенін
Юрій Леонідович


Секретар Пленуму Верховного Суду України, Член президії Верховного Суду України, "Заслужений юрист України", Суддя вищого кваліфікаційного классу

Юрій Леонідович Сенін народився 17 березня 1951 року у с. Брезоя Суворовського району Молдавської РСР у сім'ї військовослужбовця.
У 1970 році закінчив Херсонське морехідне учи-лище і працював на судах далекого плавання Радян-ського Дунайського пароплавства.
Упродовж 1975-1981 років Ю. Л. Сенін заочно навчався на юридичному факультеті Одеського дер-жавного університету ім. І. І. Мечнікова.
У 1977-1982 роках він працював старшим консультантом відділу юстиції Херсонського обл-виконкому.
У червні 1982 року його було обрано народним суддею Комсомольського районного народного суду м. Херсон.
З 1985 року Юрій Леонідович працював на посаді судді Херсонського обласного суду і входив до складу його президії.

У грудні 1997 року Ю. Л. Сеніна було обрано суддею Верховного Суду України, він - член Судової палати у цивільних справах, суддя вищого кваліфікаційного класу.
У жовтні 2006 року Ю. Л. Сеніна призначають на посаду секретаря Пленуму Верховного Суду України. Він - член президії Верховного Суду України, входить до складу редакційної колегії журналу "Вісник Верховного Суду України".
У своїй роботі завжди виходить із того, що Верховний Суд є останньою інстанцією у вирішенні спорів, а тому він не має права на помилку.
У 1991 році Ю.Л. Сеніна було нагороджено медаллю "Ветеран праці", а у 2003 році - Почесною грамотою Верховної Ради України, Почесною відзнакою Верховного Суду України "За вірність закону".
За особисті заслуги у здійсненні правосуддя, значний внесок у забезпечення захисту прав громадян Указом Президента України у 2004 році Юрію Леонідовичу Сеніну було присвоєно звання "Заслужений юрист України".
У серпні 2004 року за підсумками Міжнародного академічного рейтингу "Золота фортуна" за багато-річну самовіддану працю на благо держави його було нагороджено орденом "За трудові досягнення" ІV ступеня.
Юрій Леонідович одружений. Його дружина Наталія Вікторівна працює економістом. Разом виховали двох дітей - сина Вадима та дочку Галину, які у житті обрали батьків фах: здобули вищу юридичну освіту і зараз працюють у судах. У Ю.Л. Сеніна вже підростають троє онуків.
20 років тому він побудував дачний будинок у садовому товаристві, багато уваги приділяє садівниц-тву та виноградарству.
Також він є футбольним вболівальником, багато років вболіває за команди київського "Динамо" та одеського "Чорноморця".