СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Семенюк Володимир Анатолiйович



Семенюк
Володимир Анатолiйович


Прокурор міста Вінниці

Народився 26 квітня 1974 року у с. Рахни­Лісові Шаргородського району на Вінниччині у родині службовців. Завдяки старанності та наполегливості закінчує Рахнівську середню школу з золотою медаллю (1991).
Задоволення від праці В. Семенюк пізнав ще в шкільні роки: під час літніх канікул працював у радгоспі рідного села.
Один з найвидатніших філософів минулого століття якось сказав: "Природний розум може замінити будь­яку освіту, але жодна освіта не може замінити природного розуму" (А. Шопенгауер). Опираючись на бажання поєднати те й інше, Володимир Анатолійович у 1991 році вступає до Одеського державного університету ім. І. І. Мечнікова. Після п'яти років сумлінного навчання та активної громадської діяльності здобуває спеціальність "Правознавець".
З грудня 1995 до грудня 1999 рр. обіймає посаду стажиста слідчого, згодом - старшого слідчого прокуратури Вінницького району Вінницької області.
Відмінні професійні здібності, повсякчасна націленість на успіх, непохитна воля та життєвий оптимізм - ось далеко не повний список особистих якостей, що супроводжували сходження В.А. Семенюка кар'єрними щаблями.
14 грудня 1999 р. призначений на посаду заступника прокурора Тростянецького району Вінницької області, потім - Жмеринського міжрайо-нного прокурора.

Ще з перших кроків своєї діяльності в органах Прокуратури Володимир Семенюк зареко-мендував себе як професіонал своєї справи та фахівець, який здатний організувати та створити колектив. Про це свідчить призначення у грудні 2002 року прокурором м. Ладижина, в якому прокуратура відповідно до наказу була створена Генеральною прокуратурою України лише з 1 листопада 2002 року. Починаючи з чистого аркуша, в місті енергетиків, де ніколи не було прокуратури, за неповних чотири місяці йому вдалося створити прокуратуру, належні умови праці, підібрати професійний склад як оперативних, так і технічних працівників.
З 2004 р. В.А. Семенюк працює заступником начальника управління - начальником відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ під час проведення оперативно­розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства прокуратури області, звідки був призначений прокурором м. Вінниці.
Прокуратура міста, яку очолює Володимир Анатолійович, належним чином виконує своє основне завдання: здійснення нагляду за повним дотриманням закону державними органами, підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами та громадянами обласного центру.
"Людина - перш за все" - таким гаслом керуються працівники прокуратури м. Вінниці, обравши провід-ною сферою своєї діяльності захист конституційних прав і свобод громадян. Зважаючи на це, належним чином здійснюється особистий прийом громадян та розгляд їх письмових звернень до міської прокуратури. Як результат - опротестовано чимало незаконних рішень міської ради, посадових осіб та міліції.
З кожним роком зростає обсяг позовних звернень прокурора до місцевих, господарських та адміні-стративних судів. Майже всі позови, які мали на меті захист інтересів громадян та держави, задоволені судами, а це є свідченням того, що конституційні права громадян надійно захищені. Діяльність прокуратури міста під керівництвом В.А. Семенюка систематично висвітлюється засобами масової інформації: радіо, телебаченням, пресою.
Варто зазначити високий професіоналізм та сумлінне виконання своїх обов'язків усіх членів колективу прокуратури: заступників прокурора О.О. Ведешина, С.В. Бессолова, старшого помічника прокурора В.В. Грі-діна, помічників Т.Ю. Мудрагель, О.В. Соловйова, Я.В. Ата-манюка, старшого слідчого А.Р. Добросердова та інших.
Чітке та вміле керівництво прокурора В.А. Семенюка дає підстави сподіватися, що невдовзі Вінницька прокуратура стане однією з кращих в області.
Володимир Анатолійович одружений. Дружина - Інна Віталіївна - лікар за професією, працює у Вінницькому обласному ендокринологічному диспан-сері. Підростає донька Анастасія (2000 р.н.).