СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Присяжнюк Валерій Павлович



Присяжнюк
Валерій Павлович


Начальник УМВС України в Житомирській області генерал-майор міліції заслужений юрист України

Валерій Присяжнюк народився 5 червня 1960 року в смт. Дзержинську Житомирської області. Закінчивши 1981 року навчання у Луцькому педагогічному університеті, проходив службу в армії, яка змінила його життєві орієнтири. Після демобілізації Валерій Присяжнюк вирішує присвятити своє життя мужній та відповідальній справі - службі в органах внутрішніх справ. Почавши з посади дільничного інспектора інспекції у справах неповнолітніх Житомирського районного відділу внутрішніх справ, згодом працював на посадах оперуповноваженого та старшого опер-уповноваженого відділення по боротьбі з розкра-данням соціалістичної власності цього ж райвідділу.
З 1986 року Валерій Присяжнюк обійняв посаду старшого оперуповноваженого відділу по боротьбі з розкраданням соціалістичної власності управління внутрішніх справ у Житомирській області. Цьому призначенню сприяли такі особисті якості Валерія Павловича, як ретельність, здатність гнучко мислити та швидко реагувати і приймати рішення в екстремальних умовах. Однак, на думку Валерія Присяжнюка, самих цих якостей не могло бути достатньо для того високого рівня

професіоналізму, якого він прагнув досягти. Тому, щоб підкріпити свої здібності фаховою юридичною освітою, він вступає до Української академії МВС України, яку закінчує 1995 року за спеціальністю "Правознавство". Новий рівень володіння професією не залишився непоміченим, і Валерія Присяжнюка призначають спершу на посаду оперуповноваженого в особливо важливих справах відділу по боротьбі з організованою злочинністю управління внутрішніх справ, а згодом - на посаду заступника начальника відділу - начальника відділення по боротьбі зі злочинністю у сфері зовнішньоекономічної діяльності.
1999 року Валерій Присяжнюк закінчує Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, здобувши кваліфікацію магістра. Відтак працює заступником начальника - начальником відділу по боротьбі з міжнародною злочинністю, начальником одного з провідних управлінь Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України.
2008 року В.П. Присяжнюка призначено на посаду начальника управління Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області. Здобутки Валерія Присяжнюка на цій посаді - непересічні. Під його керівництвом активізовано роботу щодо гарантування особистої безпеки громадян, захисту їхніх прав, налагоджено ефективну протидію організованій наркозлочинності, зміцнено дисципліну та законність. У результаті упродовж 2008 року органами внутрішніх справ розкрито та розслідувано більше протиправних діянь, ніж за попердній рік, зокрема більше виявлено особливо тяжких злочинів, серед них - у сферах службової діяльності, приватизації, бюджетних коштів, фінансово-кредитної системи, високих інформа-ційних технологій; зменшився залишок нерозкритих злочинів. Особливо активну боротьбу Валерій Присяжнюк веде з наркобізнесом: його підлеглими знешкоджено 41 осередок незаконного виготовлення та вживання наркотиків, перекрито 7 міжнародних каналів надходження наркозасобів в область.
За вагомий особистий внесок у зміцнення правопорядку, підняття авторитету міліції серед населення генерал-майор міліції Присяжнюк Валерій Павлович нагороджений Указом Президента України медаллю "За бездоганну службу" ІІІ ступеня, відзнаками МВС України: "Лицар Закону", "Хрест Слави", "Закон і честь", "Почесний знак МВС України", "За відзнаку в службі" І та ІІ ступенів, "Почесна відзнака ГУБОЗ МВС України" І та ІІ ступенів, державною нагородою Угорської Республіки.