СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Пляшков Олександр Миколайович



Пляшков
Олександр Миколайович


Прокурор м. Алчевська, Старший радник юстиції, Почесний працівник прокуратури

Пляшков Олександр Миколайович народився 18 травня 1953 року у м. Красний Луч Луганської області у сім'ї робітників. Батько, Микола Іванович, працював гірничим робітником на шахті "Краснолучанська". Мати, Ганна Іллівна, швачкою на Краснолучанському рудоремонтному заводі. Батьки вже відійшли у вічність, та життєва наука, яку вони щедро передали сину, живе у його душі і досі.
У 1969 році після закінчення середньої школи юнак продовжив навчання у Штеровському енергетичному технікумі, по закінченню якого отримав диплом за спеціальністю "Технік­електрик". Та душа не лежала до цієї професії. Про те, як будувати своє майбутнє, він почав задумуватися у армії. А служив Олександр Миколайович у прикордонних військах Середньо-азійського прикордонного округу.
Після демобілізації працював секретарем комітету комсомолу професійно­технічного училища № 17 у
м. Красний Луч. Вирішальну роль у виборі майбутньої професії відіграло те, що навколо себе він часто бачив несправедливість, яка торкалася його знайомих, сусідів, родичів. Загострене відчуття справедливості спонукало Олександра Миколайовича вступити до Харківського юридичного інституту. До речі, ще вступаючи до вузу, абітурієнт бачив себе лише прокурором. Завершив навчання в цьому престижному вузі у 1981 році.

Професійну діяльність О.М. Пляшков розпочинав у органах прокуратури рідного міста. Базові знання та вміння, якими у студентські роки оволодів Олександр Миколайович, дали йому змогу реалізувати себе у професійній діяльності та сприяли кар'єрному зросту. Протягом 1981-1986 рр. О.М. Пляшков обіймав посади старшого слідчого, слідчого з особливо важливих справ. У 1986 - 1989 рр. Олександр Миколайович займає посаду заступника прокурора м. Лисичанська Луганської області.
З 1989 року по 1996 рік О.М. Пляшков - прокурор м. Первомайська Луганської області.
У 1996-2000 рр. він обіймає посаду прокурора м. Стаханова Луганської області.
А із 2000 року Олександр Миколайович - прокурор м. Алчевська Луганської області.
О.М. Пляшков - Почесний працівник прокуратури, лауреат ІІІ Всеукраїнського конкурсу на краще професійне досягнення "Юрист року" у номінації "Прокурор" (2002 р.).
Одружений. Олександр Миколайович вважає, що усі його життєві та професійні досягнення стали можливими завдяки умінню його дружини створювати міцний та надійний тил. Разом із Ольгою Миколаївною виховали двох доньок, які вирішили у житті піти батьковою стежиною. Старша, Катерина, закінчила Харківський інститут підготовки кадрів для органів прокуратури Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого і на даний час працює прокурором відділу прокуратури Луганської області. Молодша донька Олена - студентка ІІІ курсу Харківської національної юридичнї академії України ім. Ярослава Мудрого.
У вільний від роботи час Олександр Миколайович полюбляє посидіти із вудкою на березі тихого ставу або пройтися із рушницею заплутаними лісовими стежками. Він - артистична особа: добре співає, пише та читає вірші, завжди є душею дружної компанії.
У житті керується принципом "Справедливість - у всьому". А улюблений вислів: "На Бога сподівайся, а на себе покладайся".