СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Пінчук Андрій Михайлович



Пінчук
Андрій Михайлович


Голова Київського апеляційного господарського Член Ради суддів України, член Президії та Ради суддів господарських судів України, член ради Союзу юристів України,заслужений юрист України

Андрій Михайлович Пінчук народився 5 вересня 1943 року у с. Марківці Бобровицького району Чернігівської області.
Свій трудовий шлях Андрій Михайлович розпочав токарем на заводі № 9 ДТСААФ у м. Києві.
Наполегливий і цілеспрямований, впевнений у своїх силах, А.М. Пінчук у 1965 році вступив до Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка на юридичний факультет.
По закінченні університету Андрій Михайлович працював на посадах консультанта, старшого ревізора в Державному арбітражі при Раді Міністрів УРСР.
Минав час, а з ним зростав авторитет молодого юриста, приходив цінний досвід - життєвий і професійний. І в листопаді 1975 року Андрія Михайловича Пінчука призначають державним арбітром Державного арбітражу при Раді Міністрів УРСР.
Протягом 1975-1992 рр. А.М. Пінчук обіймав посади начальника відділу попередження порушень законності в господарській діяльності і контролю за додержанням договірної дисципліни - арбітра Державного арбітражу УРСР, начальника

відділу узагальнення практики застосування законодавства - арбітра, начальника управління узагальнення практики застосування законодавства - арбітра, члена Президії Вищого арбітражного суду України.
У 1992 році Андрія Михайловича призначають головою Арбітражного суду м. Києва. Рішенням кваліфікаційної комісії суддів арбітражних судів України йому присвоєно перший кваліфікаційний клас судді. У відповідності із судовою реформою 2001 року створено Київський апеляційний господарський суд. І його до сьогодні очолює Андрій Михайлович Пінчук.
Його життєвий та професійний досвід отримали загальне визнання серед представників юридичної громадськості. Він відомий як учасник трьох світових конгресів юристів­українців та декількох конгресів Всесвітньої спілки юристів.
Андрій Михайлович Пінчук брав участь в розробці законів України "Про господарські суди", "Про підприємства в Україні", "Про столицю України - місто­герой Київ" та ін., входив до складу Комісії з питань реформування судової системи, є членом робочої групи з підготовки пропозицій до проекту Концепції удосконалення судівництва для утвердження справедливого суду в Україні.
За багаторічну плідну працю на правоохоронній ниві Андрія Михайловича Пінчука нагороджено орденом "За заслуги" III ступеня, орденом "Святого Архістратига Михаїла" та орденом "Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого" ІІІ ступеня, орденом святого великомученика Юрія Побідоносця, медалями "В ознаменування 1500­річчя м. Києва", Міжнародного фонду "Золота Фортуна" "Незалежність України" та багатьма іншими відомчими відзнаками.
Діяльність Андрія Михайловича Пінчука відзначена Почесною грамотою Верховної Ради України, Почесною відзнакою Верховного Суду України "За вірність Закону", Почесною ювілейною відзнакою Вищого господарського суду України І ступеня, Почесною відзнакою Світової спілки юристів.
Свій вільний час Андрій Михайлович проводить у колі родини і друзів. Любить зустріти вранішнє сонце, вудячи рибу на тихому плесі чи полюючи на дичину. Поважає і "тихе" полювання, тож в грибну пору часто вирушає із кошиком до лісу. Є ще у Андрія Михайловича два захоплення: серйозна література і більярд.
Андрій Михайлович разом із дружиною Ганною Федотівною виховали сина Олександра та доньку Єлизавету. На радість їм підростають онуки Тетянка та Мар'янка.