СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Нога Микола Петрович



Нога
Микола Петрович


Шосткинський міський голова

Микола Петрович Нога народився 3 квітня 1952 року у селі Печі Борзнянського району, що на Чернігівщині. У цьому чарівному куточку українського Полісся він, син сільських службовців, осягнув істину: хто до людей із добром, до того і люди ставляться із повагою. Звідси його доброзичливість, безкорис-ливість і навіть жертовність.
Микола Петрович розпочав трудову біографію одразу по закінченню школи - працював водієм, служив у армії.
У 1977 році здобув фах інженера-механіка у Харківському інституті транспорту і був призначений головним механіком Конотопської дистанції Південно-Західної залізниці, а невдовзі - заступником начальника дистанції. Хоч би де Микола Петрович працював: інструктором у партійних органах чи на посаді першого заступника міського голови м. Коно-топа - завжди на перше місце виносив турботу про людей.
"Все для людини, все заради людини",- так М.П. Нога визначив зміст своєї роботи після призначення його у 1999 році головою Кролевецької райдержадміністрації. Цим життєвим принципом керується і донині, беззмінно перебуваючи на посаді Шосткинського міського голови з 2001 року.
Микола Петрович Нога - оптиміст. Це

допомагає йому мислити на перспективу. Вміння цінувати час він вважає неодмінною ознакою ділової людини. А коли зрозумів, що для роботи в непростих ринкових умовах необхідні спеціальні знання,- вступив до Європей-ського університету фінансів, інформаційних систем, менеджменту та бізнесу і у 2000 році став кваліфіко-ваним економістом.
Микола Петрович Нога - чуйний і вимогливий до підлеглих керівник, користується авторитетом серед депутатів різного політичного "забарвлення", членів виконавчого комітету, повагою населення міста Шостки. Він не боїться брати на себе "зайві" клопоти. Завдяки цьому у місті розвивається підприємництво. Місто Шостка посідає третє місце в інвестиційному рейтингу Сумської області.
У Шостці створюється індустріальний парк. Для цього буде використано 326 гектарів землі.
Одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності Микола Петрович Нога визначив сприяння розвитку транспортного сполучення м. Шостки із іншими регіонами України. Його вміння співпрацювати із людьми дає реальні результати - міська рада спільно із керівництвом Південно-Західної залізниці пустили прямий швидкісний і комфортабельний електропоїзд "Шостка - Київ".
Велику увагу міський голова приділяє розвитку соціальної сфери міста. Сьогодні шосткинці та жителі прилеглих районів мають можливість лікуватися у реконструйованій та обладнаній новітнім медичним устаткуванням районній лікарні. А інваліди Великої Вітчизняної війни - у Шосткинському госпіталі. Міський голова відновив роботу Шосткинського інституту та одного із найкращих плавальних басейнів в Україні.
Особливим напрямком діяльності міської влади Микола Петрович Нога вважає духовне відродження і розвиток культури. За його ініціативою у Шостці започаткували проведення щорічних Днів культури і мистецтв, обласного фестивалю хореографії "Поліські візерунки", фестивалю камерної та класичної музики "Поліська рапсодія", у якому беруть участь відомі митці України, Росії, Канади. Шостка стала місцем проведення Всеукраїнського кінофестивалю "Полісь-кий екран" та дитячого відкритого конкурсу акаде-мічного співу. У місті щороку проходить міжнародний пленер, у якому поряд із місцевими художниками беруть участь майстри живопису із Росії, Болгарії. Відчинилися двері музеїв славетних земляків - тричі Героя Радянського Союзу І. Кожедуба та письменника-етнографа П. Куліша.
Серед особистих уподобань Микола Петрович Нога називає риболовлю. Проте одразу зауважує, що спіймати золоту рибку не прагне, бо добре знає, що матеріальні цінності створюють люди. Він вірить у людей, працює для них, живе їх турботами і радощами.